Egyre többen csatlakoznak Toroczkaiék mozgalmához

Napról napra többen csatlakoznak a Mi Magunk platformhoz, amelynek megalapítását még május közepén jelentette be Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere. A Jobbikból a múlt héten kizárt politikus nevével fémjelzett mozgalomnak mára több mint 1500 követője van a közösségi oldalon, a zászlóbontó rendezvényre pedig több százan jelezték részvételüket – írja a Magyar Idők.

Walter Pál Péter, a Mi Magunk egyik alapítója a lap megkeresésére elmondta: Magyarország minden megyéjéből és külföldről is érkeznek hazafiak június 23-án Ásotthalomra.

– Pontos számot a résztvevőkről egyelőre azért nem tudok mondani, mert sokan egyenesen a hozzájuk legközelebb álló alapító taghoz fordultak információért, és ezután már nem jelezték részvételüket a weboldalunkon, vagy egyszerűen csak eljönnek az eseményre bármilyen írásos jelzés nélkül – fogalmazott Walter Pál Péter, hozzátéve: a legtöbb megyéből telekocsikat szerveznek a déli határon lévő tanyavilágba, és hamarosan buszmenetrendeket is közzétesznek, hogy segítsék az odajutást.

A gyarapodó mozgalom mellett egyre többen döntenek a Jobbikból való kilépés mellett. Dúró Dóra, Novák Előd, több regionális igazgató, önkormányzati képviselő, megyei közgyűlési tag és polgármester után a Jobbik elhagyása mellett döntött a párt utolsó pozsonyi tagja is, aki azt írta, „Nem ti vagy mi változtunk, hanem a vezetés, Vona és a csatlósai. Nem tetszik az irány, amit a párt felvett, kezdve a cukiságkampánnyal, ami nevetségessé tette a radikálisokat, folytatva a néppártosodással, amiről ugyan senki senkit nem kérdezett, csak dogmaszerűen be lett jelentve.”

Hírdetés

Közösségi oldalán jelentette be kilépését Pasztorniczky István, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat jobbikos tagja, aki úgy fogalmazott: az egyéb (helyi elszámoltatás, megyei elnökség, frakció működése stb.) működési és szervezeti belső hibákat […] talán annyiban foglalhatom össze, hogy Szegedi Csanád szelleme a mai napig kísért a Jobbikban. Tegnap kilépett Hiér Judit, Kup független polgármestere, a Jobbik egyéni tagja is, és Ferencz Tamás Gergő, valamint Csákány Annamária kapuvári önkormányzati képviselő.

Elhagyja a pártot Molnár András Kadocsa tüskevári önkormányzati képviselő is, aki egy ciklusban a MIÉP színeiben, majd 2010–14 között és 2014-től jobbikosként dolgozott a testületben.

Toroczkai: így áll a gyűjtés:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Flaszlotoroczkai%2Fposts%2F976364202544873&width=480&show_text=true&height=247&appId


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »