Egyre többen állnak ki a törpe termete miatt zaklatott ausztrál kisfiú mellett

Egyre többen állnak ki a törpe termete miatt zaklatott ausztrál kisfiú mellett

Szívbemarkoló felvétel kering a neten egy kilencéves ausztrál kisfiúról, akinek iskolatársai pokollá teszik az életét. A videót látván egyre többen fognak össze, hogy mosolyt csaljanak a fiú arcára.

Szívbemarkoló felvétel kering a neten: a videón egy beteg kisfiú látható, aki azért zokog, mert az iskolában megállás nélkül csúfolják és bántják őt. A videó nagyon gyorsan elterjedt, az emberek pedig elhatározták, hogy segítenek a kilencéves Quaden-nek.

A kilencéves kisfiú egy Achrondaplasia nevű fejlődési rendellenességben szenved, ez a törpenövés egyik leggyakoribb fajtája. Az édesanyja elmesélte, hogy az iskolában az osztálytársai úgy kezelik, mintha egy kutya lenne, gyakran bántalmazzák őt méretei miatt.

Most vettem fel a fiamat az iskolából, tanúja voltam, ahogyan zaklatják őt a többiek – az igazgatót már értesítettem. Azt akarom, hogy a szülők és tanárok tudják: a zaklatásnak ezek a következményei.

– olvasható Quaden édesanyja által posztolt videó alatt:

 

Hírdetés

Az internet népe hipersebességgel reagált a szomorú történetre: az egyik weboldalon gyűjtést szerveztek Quaden-nek, hogy elmehessen Disneyland-be. A kitűzött cél tízezer dollár volt, de a cikk írásakor már negyedmilliónál jár a gyűjtés, amit ezen a linken érhetnek el az emberek.

A gyűjtésen kívül számos világsztár is üzent a fiúnak, Hugh Jackman például videóban mondta el Quaden-nek, hogy a barátjának tekinti őt.

 

Quaden – you’ve got a friend in me. #BeKind @LokelaniHiga https://t.co/8dr3j2z8Sy pic.twitter.com/jyqtZYC953

— Hugh Jackman (@RealHughJackman) February 20, 2020

 

Az eset még Eric Trumpot, Donald Trump fiát is megrázta. „Abszolút szívszaggató” – mondta a videóról. Enes Kanter kosárlabdászó pedig azt írta Quadennek, hogy „az egész világ mögötted áll”, és meghívta a kifiút és családját egy NBA-meccsre. Quaden ausztrál őslakos, így az ausztrál rögbiliga őslakos all star csapatának tagjai külön is támogatásukról biztosították.

The Indigenous #NRLAllStars are behind you Quaden! 👊🏽❤️ pic.twitter.com/52RLy8SrSd

— NRL (@NRL) February 20, 2020

(mm,megaphone)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »