Egyre több kárt okoznak a migránsok Horgoson

Egyre több kárt okoznak a migránsok Horgoson

A tél közeledtével újra lakatlan házakban és tanyákon húzzák meg magukat a Szerbiában rekedt migránsok. A szerb-magyar határ környéki településeken naponta találkozni illegális bevándorlók kisebb-nagyobb csoportjával.

Horgoson az elmúlt pár évben rengeteg migráns érkezett és érkezik folyamatosan, Sors Róbert, a Horgosi Helyi Közösség elnöke szerint jelenleg körülbelül száz migráns tartózkodik a szerbiai községben. Ahogy azt az elnök elmondta, a polgárok részéről különböző bejelentések érkeznek, hiszen sok kárt tesznek a településen.

Birkalopás, tyúklopás, gyümölcsök lopása, a fák ágainak letörése és az erdők kivágása is azok közé a károk közé sorolható, amiket a migránsok tesznek Horgoson. A lakosok nem tudják megszokni az idegen emberek jelenlétét, félnek tőlük és attól, milyen károkat fognak okozni a tél beköszöntével.

Hírdetés

A község próbál együttműködni, a legtöbb ember a központ felé küldi őket, hogy buszokkal tovább menjenek valahova. A téli időjárás hamarosan beköszönt, várhatóan egyre több problémát fognak okozni, hiszen ahogy korábban is, idén is számítanak arra, hogy majd fákat, ablakokat és ajtókat fognak égetni a migránsok – fogalmazott Sors Róbert.

 

The post Egyre több kárt okoznak a migránsok Horgoson appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »