Egyre több EU-politikusnak “világosodik meg”, hogy Amerika nem a megoldás, hanem maga a probléma az Ukrán válságban – rövid lapszemle

Jan Mainka, Magyarországon élő német újságíró szerint az unió és az IMF megpróbálják térdre kényszeríteni Magyarországot, ahelyett hogy Európa javára kihasználnák Orbán sikeres orosz-politikáját

Jan Mainka, a Budapester Zeitung és a The Budapest Times főszerkesztője szerint az Egyesült Államok világelső a különböző kormányok destabilizálásában, és megdöntésében, de a legnagyobb pancser, amikor arról van szó, hogy a romokból újra fenntarthatóan működő rendszereket hozzon létre.

Hírdetés

A közvetetten érintett országok kártalanításáról és a járulékos károk elkerüléséről ne is beszéljünk. Már egyre több EU-politikus látja be, hogy Oroszország és Ukrajna sikeres béketárgyalásainak először is az az alapfeltétele, hogy az amerikaiakat és abszolút eltérő érdekeiket sikerüljön minél távolabb tartani a tárgyalóasztaltól, vagyis európaiak között dolgozzák ki a konfliktus európai megoldását.

Ebben egyébként Magyarország vezető szerepet játszana. Ahelyett, hogy a Nyugat most lenézően fintorogna Orbán Oroszországgal kapcsolatos reálpolitikája miatt, inkább elgondolkodhatna azon, hogyan lehetne Orbán és Putyin nyilvánvalóan jó kapcsolatát a béke folyamatának előmozdítására felhasználni. Magyarország részvétele a jövendő béketárgyalásokban fontos bizalomépítő intézkedésnek bizonyulhat.

Budapester Zeitung


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »