Egyre több állampolgár védi a Mahir oszlopait

Egyre több állampolgár védi a Mahir oszlopait

Nagyon sok támogatást kapunk az állampolgároktól, többek között ezért is tudjuk eredményesen megvédeni az oszlopokat – mondta el portálunknak a Mahir tanácsadója.

Megtalálta a Drone Media Studio a Mahir Budapesten kivágott hirdetőoszlopait. A legnagyobb videómegosztón közzétett videó készítői azt állítják, hogy az oszlopok a 19. kerületben vannak. Portálunk ezzel kapcsolatban megkereste Puskár Anettet, a Mahir Cityposter Kft. tanácsadóját, aki elmondta: nagyjából száz oszlopot vittek el eddig, azonban a Mahir továbbra is sikeresen védi az oszlopait.

Például szerdán több mint 90-et próbáltak eltávolítani, azonban végül csak 13-at sikerült elvinni. De a csütörtöki nap is sikeres volt, az adatok szerint naponta csupán tízet tudnak elbontani – tette hozzá a tanácsadó.

Az állampolgárok is védik az oszlopokat

Hírdetés

Puskár Anett hangsúlyozta, hogy az oszlopbontók mára megváltoztatták a stratégiájukat, most azzal próbálkoznak, hogy előzetesen fellazítják az oszlopok környezetét, hogy azután azt könnyedén kiemelhessék. A cég azonban észlelte ezt, és ahol tudták, helyreállították a talapzatos részt. „Így a mai napon is nagyon kevés oszlopot tudtak elvinni, ez a szám tíz alatti” – tette hozzá.

A tanácsadó kiemelte: amellett, hogy az őreik és a figyelőszolgálatuk szemmel tartja az oszlopokat, a cég nagyon sok támogatást kap az állampolgároktól, többek között ezért is tudják ennyire eredményesen védeni az oszlopokat. Így egyre több telefonhívást kapnak, melyben az emberek jelzik, ha darus kocsik jelennek meg az oszlopok közelében és megpróbálják eltávolítani azokat.

A kiemelt ügyekhez került a vagyonőrök esete

A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást folytat garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 40 és egy 48 éves budapesti férfi ellen – közölte ma a Police.hu. A közlemény szerint velük szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kiemelt Ügyek Főosztálya folytatja le.

Portálunk megkereste a két férfi ügyvédjét, Böröczky Kornéliát, aki elmondta: érthetetlen, miért került a kiemelt ügyek főosztályára az eset, erre vonatkozóan az ügyészségnek kell majd adnia indoklást. Hozzátette: arra számítanak, hogy heteken belül sor kerülhet az újabb kihallgatásokra és a szembesítésekre.

Az ügyvéd azt is megosztotta portálunkkal, hogy hétfőn könnyű testi sértés ügyében megteszi a szükséges jogi lépéseket, mivel szerdán az egyik biztonsági őrt elsodorta a fővárosi cég embere.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »