Egyre több a sokbocsos anyamedve

Egyre több  a sokbocsos anyamedve

Egy videót juttatott el hozzánk Balogh Tibor kézdiszentléleki polgármester, aki a Katrosa Vadásztársaság vadőrétől kapta a felvételt: ezen egy négybocsos anyamedvét sikerült lencsevégre kapni. Mint kiderült, mostanság a több utódot nevelő barna medve a jellemző Háromszékre.

Balogh Tibor polgármester nemrég arra panaszkodott, most már a jórészt a mezővel körbevett Kézdiszentléleken is egyre többször látogatják meg a portákat a medvék, a nagyragadozónak eddig szerencsére „csak” háziállatok látták a kárát. A felvétel a kézdikővári vadászterülethez tartozó Konyikon készült, ez azonban közelebb esik Kézdiszárazpatakhoz.

Hírdetés

Kiss Attila, a vadásztársaság vezetője érdeklődésünkre elmondta: sajnos manapság egyre több a három-négy bocsos anyamedve. „Ami egykoron ritkának számított, ma mindennapossá vált. Egyebet nem csinálunk, csak a medvék okozta károkat összesítjük, sajnos semmi sincs biztonságban, most már nem csak az erdős területeken, hanem a mezőkön is könnyen lehet velük találkozni” – magyarázta.

Kiss szerint kilövési engedélyeket nehezen kapnak: elmondása szerint az elmúlt időszakban mindössze Torján és Csernátonban lőhettek ki egy-egy veszélyes nagyvadat.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »