Egyre több a botrány a Facebook körül

2019-ben már nem csak a demokrácia fellegvárát látni a közösségi oldalakban, de az árnyoldalait is. Mostanra eltűnt az összes videó a tavaszi újzélandi mészárlásról, de adott pillanatban az élő közvetítés ellen tehetetlen volt a facebook, a google, és vírus szerűen terjedtek a terrorizmus élő képei.

De van más is: megmagyarázhatatlan Facebookoldal-törlések, furcsa beavatkozási kísérletek választásokba a közösségi oldal kifejezett asszisztálásával, és explicit, többek között az amerikai törvényhozók szemében mondott hazugságok Mark Zuckerberg részéről a Messenger-felhasználók lehallgatásáról.

Hírdetés

A Facebook alapítójának egyre többször kell bocsánatot kérnie. Két hete éppen azért, mert kiderült: hazudott az amerikai kongresszusi meghallgatásán, amikor azt mondta nem hallgatták le a Messenger-felhasználókat. Az eredeti botrány, amiért a kongresszus is beidézte, azért robbant ki, mert tavaly kiderült, hogy 87 millió Facebook-felhasználó adatait szerezte, majd engedély nélkül politikai kampányokhoz használta fel a Cambridge Analytica nevű elemző cég. Köztük több mint 30 ezer magyar felhasználóét is.

Horváth Lóránt ügyvéd szerint a Facebook az elmúlt években az összes olyan szabályozást megszegte, ami csak létezik, legyen szó adatvédelmi vagy adózási szabályokról. Horváth álszentnek tekinti a nagy techcégek kéréseit arra vonatkozóan, hogy például az Európai Unió szabályozza a működésüket.

atv.hu nyomán


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »