Egyre nagyobb bajban az arab James Bond – már terrorcselekménnyel is vádolják

Egyre nagyobb bajban az arab James Bond – már terrorcselekménnyel is vádolják

Terrorcselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is gyanúsítottként hallgatta ki a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pénteken azt a 39 éves szír férfit, aki ellen már eljárást folytatott – derült ki a rendőrség honlapjára felkerült közleményből.

Hírdetés

A 39 éves Ahmed H. szír állampolgár ellen tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépésének bűntette miatt folytattak eljárást, az újabb gyanúsítást ennek a nyomozásnak a keretében közölték vele – értesült az MTI.
 
Migránsok egy csoportja múlt szerda délután döntötte be a kaput a röszkei közúti határátkelőnél, és megpróbált bejutni Magyarországra. A kövekkel, fadarabokkal, palackokkal dobáló bevándorlókat a rendőrség könnygáz és vízágyú alkalmazásával visszaszorította, és visszaállította a kerítést. A 39 éves szíriai Ahmed H. ellen tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett, a határzár tiltott átlépésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.
 
A gyanú szerint a férfi a röszkei átkelőnél beszédeket tartott, megpróbálva irányítani a rendőrökkel szemben fenyegetően fellépő migránsokat. Miután a tömegzavargás résztvevői kidöntötték az átkelő kapuját, a szíriai férfi magyar területre lépett és folytatta az erőszakosan fellépő tömeg irányítását, végül visszatért Szerbiába.
 
Ugyanakkor más feketefolt is van a történetében, mint megírtuk, titkosszolgálatok olyan információkhoz jutottak, hogy a kilenc útlevéllel menőző arab James Bond még csak nem is a bevándorlókkal együtt érkezett hazánkba, hanem repülőgéppel, kényelmesen, törvényesen. Nos, ha ez igaz, akkor elég nagy valószínűséggel kijelenthető: konkrét megbízatással jött a Cipruson élő, ott munkavállalási engedéllyel rendelkező férfi, és nem véletlenül vette át az irányítást a felhergelt bevándorlók előtt.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »