Egyre nagyobb a káosz Izraelben: agyonlőtt katona, tévedésből meglincselt menedékkérő, M 16-ossal megszórt járókelők

Egyre nagyobb a káosz Izraelben: agyonlőtt katona, tévedésből meglincselt menedékkérő, M 16-ossal megszórt járókelők

A Negev-sivatag fővárosának is mondott Beér-Sevá központi autóbusz-pályaudvarán tegnap este az arab sajtó által már több mint egy hete „Jeruzsálem intifádának” (Intifádát el-Kudsz – انتفاضة القدس) nevezett harmadik intifáda újabb tragikus történéseként egy beduin arab marokfegyverrel agyonlőtt egy izraeli katonát, ezt követően elvette tőle az M16-os gépkarabélyát, majd folytatta a válogatás nélküli, nem célzott rövid sorozatlövéseket és megsebesített tíz zsidó járókelőt. Egy kollaboráns beduin arab biztonsági tiszt pedig merénylőnek vélt egy eritreai menedékkérőt, és többször belelőtt.

Beér-Sevá város központi buszpályaudvarán az általános fölfordulásban az emberek menekülve igyekeztek menteni az életüket, amikor hirtelen színre lépett egy magas, a biztonsági őrök egyenruháját viselő férfi, aki a biztonsági kamera fölvételén látható képsorok tanúsága szerint többször is belelőtt egy a videókép jobb oldalán négykézláb mászó, földre rogyó, majd ott magatehetetlenül vonagló férfiba. Később azonban kiderült, hogy a földön fekvő férfi testébe egyes lövésekkel lövöldöző férfi a központi autóbusz-pályaudvar biztonsági tisztje, az izraeli sajtó által csak Zijádnak nevezett beduin arab kollaboráns. (Az izraeli hadseregben több száz beduin arab teljesít szolgálatot, akik, miután jól ismerik a sivatagi terepet, elsősorban nyomkövetői, felderítői, valamint a fegyveres arab támadók és az izraeli katonák közti kommunikációs tevékenységet látnak el – J. K.)

Hírdetés

Izraeli, negev-sivatagi beduin arab volt a Beér Sevá-i autóbusz-pályaudvaron az izraeli katonát, a Goláni elit zászlóalj harcosát marokfegyverrel lelövő, majd annak gépkarabélyát elragadó és azzal tovább lövöldözve tíz embert megsebesítő, 21 éves Muhnád Halíl el-‘Ákábi is, akinek a kiváló fegyverhasználati ismeretét tekintetbe véve nem kizárt, hogy korábban szintén az izraeli hadseregben teljesített szolgálatot. Az izraeli hírportálok szerint a beduin arab támadó a negev-sivatagi Hurá beduin településen lakott. Miután elragadta az izraeli katona gépkarabélyát, azzal további tíz személyt meglőtt, közülük hármat életveszélyesen megsebesített. A beduinnak lövöldözés közepette sikerült kimenekülnie a buszpályaudvar területéről, ám kívül harcba keveredett a helyszínre érkező biztonságiakkal, akik szabályosan kivégezték.

A Beér Sevá-i esetnek volt egy teljesen semleges áldozata is: Millá Hábtom Zárhom, 19 éves eritreai menedékkérő, aki Beér-Sevában a további tartózkodási engedélyét intézte, s már hazafelé tartott, amikor rossz időben volt rossz helyen. A mellékelt videón és fényképen látszik, amint az állítólag beduin biztonsági tiszt többször is belelő a földön fekvő, vérző, ellenállásra képtelen eritreaiba, majd az ellene elkövetett lincselés folyamán a civil csőcseléken kívül a többi között fejbe rúgta egy határrendőr és az Izraeli Rendőrség kötelékébe tartozó Különleges Járőröző Egység (Jászám) tagja, mások széket vágtak hozzá (igaz, hogy egy izraeli civil szintén székkel igyekszik védelmezni a vérző eritreait a csőcselék bántalmazásától – J. K.). Az eritreai menekült, akit a zsidók tévesen arab merénylőnek véltek, a kórházban belehalt a biztonsági tiszt lövéseibe, illetve a lincselés folyamán elszenvedett ütlegelésekbe.

El-Kudszi – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »