Egyre kínosabb az érettségizettek, illetve a diplomások körében a Fideszre szavazni

Egyre kínosabb az érettségizettek, illetve a diplomások körében a Fideszre szavazni

A Závecz Research közölte a kutatási eredményeit, eszerint komoly csökkenés tapasztalható a Fidesz táborában, ami ugyanakkor nem jelentett erősödést az ellenzéki oldalon, a kiábrándult szavazók a bizonytalanok arányát növelték. 

A legérdekesebb megállapítások:

 • a Fidesz támogatottsága a teljes népességen belül a múlt havi 32-ről 29 százalékra szűkült.
 • a Demokratikus Koalíció továbbra is a második legerősebb párt, fél éve 9 százalékos a tábora.
 • a Momentum a múlt év végén 7 százalékos volt, most 6 százaléknyian támogatják.
 • a Jobbik és az MSZP támogatottsága stabil, negyed éve változatlan: 6 illetve 5 százalékon állnak.
 • Hírdetés

 • az LMP és a Mi Hazánk Mozgalom továbbra is 2-2 százalékos, s ezúttal a Kétfarkú Kutyapárt is ekkora táborral rendelkezik, a Párbeszéd most is 1 százalékos.
 • a pártnélküliek aránya 34-ről 37 százalékra emelkedett.
 • Érdekes adalékkal szolgál, ha megvizsgáljuk, milyen változások zajlanak a Fidesz szimpatizánsai között – a részleteket a 24.hu közölte. 

  Az elmúlt hónapokban sokkal inkább a negyvenes korosztályban gyengült a Fidesz (46-ról 25 százalékra), de a harmincasok és az ötvenesek körében is átlag feletti a visszaesés mértéke (36-ról 24 százalékra illetve 41-ről 29 százalékra). A 60 év felettiek körében stabil a kormánypárt tábora, sőt szeptemberhez képest még egy kicsivel bővült is (33-ról 35 százalékra).

  Az érettségizettek körében szeptember óta jelentékenyen, 36-ról 25 százalékra csökkent a Fidesz-tábor, de a diplomások csoportjában is az átlagot meghaladja a veszteség: 36 helyett 27 százalék lett az itteni támogatottság.

  A szakmunkás képzettségűek között átlagosan, 38-ról 32 százalékra csökkent a párt tábora, az alapfokú végzettségűeknél pedig egyáltalán nem esett vissza ősz óta – 33 százalék volt s maradt a támogatók aránya.
   


  Forrás:alfahir.hu
  Tovább a cikkre »