Egyre kevesebben akarnak Magyarországra menekülni

MTI nyomán

Egyre kevesebb menedékkérő magát menedékkérőnek mondó tartózkodik Magyarországon, a legfrissebb adatok szerint 1300 migráns van táborokban az ország területén, a többi valószínűleg simán meglépett Nyugatra – írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivataltól kapott adatokra hivatkozva a lap azt írta, alig 600-an vannak nyitott, 700-an pedig őrzött befogadó állomásokon, a déli határon bevezetett szigorítás és a nyugati határon folytatódó, kifelé tartó “szivárgás” miatt egyre kevesebb a menedékkérő.

Hírdetés

A legnagyobb befogadó állomáson, Bicskén a BÁH szerint 362-en, Vámosszabadiban 160-an, Kiskunhalason pedig 52-en vannak, míg a tavasszal megnyitott körmendi táborban, ahol akár 300 embert is el tudnak helyezni, összesen 25-en tartózkodnak. A lap megjegyezte, hogy áprilisban és májusban 200 felett volt az oda vitt menekültek száma.

A szerb oldalon eközben jelentős a torlódás, mert csak azok kerülhetnek magyar területre, akik a tranzitzónát választják, emiatt Kelebiánál és Horgosnál több száz fős csoportok várnak átjutásra.

Az őrzött befogadó állomások majdnem teltház van a Magyar Nemzeti szerint: Kiskunhalason a lehetséges 500 helyett 427-en vannak, Békéscsabán a 185 helyből 165 megtelt, Nyírbátorban pedig a 105 helyre 102 menekült van.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »