Egyre kaotikusabb a helyzet a szerb-horvát határon

Egyre több migráns várakozik a szerb-horvát határon lévő befogadóállomáson – közölte az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója vasárnap délután.

Hírdetés

A tudósító elmondása szerint Opatovacon már több mint ötezren várakoznak arra, hogy elszállítsák őket Horvátországon és Szlovénián keresztül Ausztriába, majd pedig Németországba.
 
A migránsok továbbszállításában zavart okoz, hogy Szlovénia csak annyi embert hajlandó átengedni, amennyit Ausztria biztosan beenged – tette hozzá.
 
Bostjan Sefic, a szlovén belügyminisztérium államtitkára vasárnapi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: Szlovénia nem tud korlátlan számú migránst fogadni területén, Horvátországnak, Szerbiának és Macedóniának lassítania kell „az áradatot”.
 
Közölte: Horvátország azt kérte, hogy Szlovénia naponta 5000 menedékkérőt fogadjon, miközben Ausztria azt jelezte, hogy 1500 főnél többet nem tud beengedni területére. „Nem tudjuk korlátlan számban fogadni a migránsokat, ha tudjuk, hogy nem képesek folytatni útjukat” – jelentette ki az államtitkár.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »