Egyre idegengyűlölőbb a magyar lakosság

Egyre idegengyűlölőbb a magyar lakosság

Működik a kormányzati kampány: egyre inkább idegengyűlölő a magyar lakosság. A hatósági visszaélések miatt Németországból senkit nem lehet visszaküldeni Magyarországra, mert itt nem bánnának vele emberhez méltóan. Külföldi lapszemle.

Újult erővel kezdett bele a magyar kormány a menekültellenes médiaoffenzívába – tudósított az ausztrál 7-es csatorna. Az idegenellenes üzenetek célja, hogy egyenlőségjelet tegyen a bevándorlók és a terroristák közé, így alátámasztva a kormány kvótaellenes népszavazását. Az ausztrál összefoglaló emlékeztet, hogy már a tavalyi „nem veheted el a magyarok munkáját” plakátkampány is ellentmondásos volt, miután kiderült, hogy Magyarország jelentős munkaerőhiánnyal küzd és a kormány külföldi vendégmunkások alkalmazását is fontolgatja.

Egyre jobban terjed az idegengyűlölet Magyarországon, amit a kormány is szít – írja összefoglalójában az EU Observer. Körmendről írtak tudósítást, ahol több százan követelték a menekülttábor bezárását. A Tárki felmérését idézik, ami szerint a magyar lakosságnak csak 1 százaléka befogadó a migránsokkal kapcsolatban, 53 százalék pedig egyértelműen idegenellenes, ami a legrosszabb arány a rendszerváltás óta.

Az embertelen magyarországi bánásmód és a rendőri brutalitások miatt Németországból ezentúl nem küldhetnek vissza menekülteket Magyarországra. Így döntött egy mannheimi bíróság egy 28 éves szíriai menekült ügyében. Az indoklás szerint a magyar kormány és a hatóságok rendszeresen megsértik a nemzetközi jogot és az emberi bánásmódot se garantálják a menekülteknek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »