Egyre elkeseredettebbek a bevándorláspártiak

A májusi EP-választás újabb fordulópontja lesz a nemzetállamokat támogató és a globális kormányzást akaró politikai erők összecsapásának – mondta lapunknak Deák Dániel politikai elemző. Úgy vélte, ha Brüsszelben megváltozik a széljárás, akkor Magyarország és a hozzá hasonlóan gondolkodó országok tovább tudják erősíteni pozícióikat.

Szemmel láthatóan egyre elkeseredettebbek a bevándorláspárti politikusok, ennek tudható be Gyurcsány Ferenc további radikalizálódása, aki már egyenesen lázadásra szólítja fel az embereket – mondta lapunknak a múlt hét történéseit elemezve Deák Dániel politológus. Az elemző hozzátette, a nemzeti oldallal szembehelyezkedő politikai erők számára már a képviseleti demokrácia legfontosabb intézményének, az Országgyűlésnek sem szent a tekintélye. Ezzel – folytatta – a saját választóikat veszik semmibe, akik a tavalyi országgyűlési választáson azért szavaztak rájuk, hogy a parlamentben képviseljék őket.

A bevándorláspártiak elkeseredettsége Deák szerint annak tudható be, hogy elbukott a decemberi és januári próbálkozásuk, a szűk balliberális véleménybuborékon kívül senki sem volt kíváncsi az általuk szervezett tiltakozásokra és sztrájkkezdeményezésre. Az elemző úgy véli, szintén bukásra van ítélve a Jobbikkal történő együttműködésük is, hiába próbálkoznak a párt antiszemita és rasszista botrányainak relativizálásával.

Hírdetés

Sneider Tamás ügyei, Gyöngyösi Márton kijelentései vagy például a regionális igazgatóként a Jobbikban dolgozó antiszemita Kulcsár Gergely annak tanúbizonysága , hogy a Jobbik cukiságkampánya csupán kommunikációs trükk, az álca alatt ugyanazok a politikusok tevékenykednek, akiktől nemrég még élesen elhatárolódott a balliberális oldal – hangsúlyozta az elemző.

Deák arra is felhívta a figyelmet, hogy a legnevetségesebb módon Karácsony Gergely igyekezett átírni a múltat, és a Hír TV-ben a saját nyilatkozatait tagadta le. Ez a politikai húzás ugyanakkor átlátszó, a bukott miniszterelnök-jelöltből főpolgármester-jelöltté avanzsált Karácsony mindenki számára egyértelművé tette, hogy a hatalom érdekében mindenre képes, minden elvtelen alkuba belemegy – mondta a politológus. Nem veszi észre, hogy ezzel saját hitelességét nullázza le, az elvtelen alkuk hatására tovább fog csökkenni a népszerűsége, Puzsér Róbert pedig esélyesebb lesz nála az előválasztás második fordulójában.

Deák szerint a hazai ellenzék tevékenysége beleillik a nemzetközi trendbe, Gyurcsány Ferenc a lázító üzenetek mellett globális kormányzásról is beszélt. Ez a célja szerte Euró­pában a Soros György által támogatott bevándorláspárti erőknek, ezért próbálkoztak számos nagyvárosban tiltakozásokkal meggyengíteni a nemzeti erőket – mutatott rá. Mindez tehát már az EP-választási kampány része, amelyben a bevándorláspárti politikusok minden eszközt képesek lesznek bevetni a hatalomban maradásuk érdekében.

A közvélemény-kutatások és az eddigi nemzeti választások azonban a politológus szerint azt mutatják, hogy az európaiak elutasítják a bevándorláspárti álláspontot, és többségük továbbra is kiáll a nemzetállamok mellett. Deák Dániel hangsúlyozta, ezért is fontos a májusi EP-választás, hiszen az egy újabb fordulópontja lesz a nemzetállamokat támogató és a globális kormányzást akaró politikai erők összecsapásának. Az elemző szerint nem véletlen, hogy már Angela Merkel is barátibb hangot üt meg a visegrádi négyekkel, a korábbi éles kritikákkal szemben már ő is egyetért azzal, hogy csupán az EP-választást követően lehet dönteni azokról a kérdésekről, amelyek hosszú távon érintik Európa jövőjét.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »