Egyre durvulnak a zavargások az USA-ban: St. Louis-ban négy rendőrt meglőttek az éjszaka

Egyre durvulnak a zavargások az USA-ban: St. Louis-ban négy rendőrt meglőttek az éjszaka

A múlt héten rendőri erőszak áldozatául esett George Floyd halálát követően tüntetéshullám robbant ki az Egyesült Államokban. A tüntetések néhány óra alatt fosztogatássá alakultak, jelenleg még eldönteni is nehéz, kit vezérelt az őszinte felháborodás az utcára és ki csak azért ment ki, hogy balhézzon.  

Egymást érik az atrocitásokról készült videók. Míg az egyiken rendőrök ütlegelnek minden ok nélkül ártatlanokat, a másikon a halál torkából mentik meg szolgálatot teljesítő rendőrök a társaikat. Az eddigi talán legdurvább eset St. Louisban történt, helyi idő szerint hétfő éjszaka.

Hírdetés

A lövöldözés a helyi rendőrparancsnokság épületénél tört ki, négy rendőrt is meglőttek. Mindnyájuk állapota stabil, eszméletüknél vannak, sérüléseik nem súlyosak. A helyi sajtó beszámolója szerint a békésnek indult demonstráció hamar erőszakba csapott át, éjszaka már fosztogatásról, vandalizmusról szóltak a hírek.

A lövöldözés akkor kezdődhetett, amikor a rendőrség megpróbálta feloszlatni a tömeget, villanó- és könnygázgránátokat vetettek be.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »