Egyre aljasabbak: a fontos frissítések közé rejtik és a felhasználó beleegyezése nélkül telepítik a Windows 10-et

Sokan ébredtek már arra, hogy szeretett Windows 7-esüket vagy Windows 8-asukat a tudtuk nélkül frissítette Windows 10-re a Microsoft.

A "bűnös" egy fontosnak jelzett frissítés (KB 3035583), amelyik működésbe lépett azokon a gépeken, amelyeken engedélyezve volt az automatikus frissítés. Volt is nagy felháborodás, panaszokkal voltak tele a különböző fórumok, a Twitter, a Reddit.

Redmondban persze mossák kezeiket. A The Guardian cikke szerint a Microsoft azt mondja, csak "szeretné megkönnyíteni a váltást" a Windows 10-re, azonban szerintük "pontatlanok" azok a felhasználói megjegyzések, hogy a Microsoft a beleegyezésük nélkül frissítene, a felhasználók továbbra is uralhatják számítógépüket, és nyugodtan megváltoztathatják a WU (Windows Update) beállításokat, ha nem akarják a Windows 10-et.

Más kérdés, hogy egy ilyen kardinális változtatásnál miért nem jön ki egy óriási igen/nem gomb, vagy miért nem tüntetik fel a frissítések között, hogy az a bizonyos szám mit takar, egyáltalán, miért álcázzák frissítésnek a kém-oprendszerüket.

(HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »