Egynapos munkabeszüntetés miatt a Brussels Airlines október elsején törli járatai többségét

Törölte legtöbb október 1-jei járatát a Brussels Airlines belga légitársaság, mert a személyzet zöme, köztük a biztonsági egységek egynapos munkabeszüntetést tartanak aznap – derült ki a légitársaság pénteki közleményéből.

A tájékoztatás szerint a szakszervezetek által a jobb munkakörülmények és nagyobb fizetés elérése érdekében szervezett sztrájkhoz a takarító és a vendéglátó személyzet mellett a biztonsági személyzet nagy része is csatlakozott, ez pedig "jelentősen csökkenti a biztonsági ellenőrzések lehetőségét" a brüsszeli Zaventem repülőtéren.

Hírdetés

Ezért a közleményben arra kérték a többi légitársaságot is, csökkentsék aznapra minimálisra a légikikötőből induló, illetve érkező járataik számát.

A Brussels Airlines a lehető leghamarabb értesíteni fogja az érintett járatok utasait, és igyekszik alternatív utazási módokat találni számukra, biztosítandó, hogy gyorsan elérjenek úticéljukhoz – olvasható a közleményben, amelyben nem zárják ki annak lehetőségét sem, hogy egy nappal korábbi vagy későbbi járatra biztosítanak számukra helyet.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »