Egymillió kiéhezett migráns jelent potenciális veszélyt a nőkre

Egymillió kiéhezett migráns jelent potenciális veszélyt a nőkre

Németországban a rendőrség komoly létszámhiánnyal küzd, emiatt tehetetlenek az olyan összehangolt támadásokkal szemben, mint ami szilveszterkor is történt – nyilatkozta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő.

A szilveszteri támadások megszervezése valószínűleg egy teszt lehetett, hogy mennyire tudják Facebookon, vagy más közösségi alkalmazás révén mozgatni a tömegeket, és közben azt is ellenőrizték, hogy a rendőrség milyen gyorsan reagál. A 2000 fős tömeghez kiküldött 150 rohamrendőr nagyon kevés volt, nem tudták kezelni a helyzetet, el voltak veszve a tömegben, így segíteni sem tudtak. Ráadásul most jön majd a kölni karnevál, ami többhetes rendezvénysorozat, több millió emberrel az utcán, és félő, hogy megismétlődnek ezek az erőszakcselekmények – mondta Georg Spöttle vasárnap az M1 Ma este című műsorában.

Megfordult a közvélemény, még azok is akik korábban migránspártiak, mostanra belátták azt, hogy ez őrült veszélyt jelent. Egy német újságírónő nyilatkozta, hogy egymillió kiéhezett férfi migráns van Németországban, akik potenciális veszélyt jelentenek a jövőben, és a szilveszterihez hasonló támadásokra lehet számítani – tette hozzá a biztonságpolitikai szakértő.

Végzetes lehet a krónikus rendőrhiány

Hírdetés

Komoly rendőrhiány alakult ki Németországban, mert a határvédelemre és a regisztrálási feladatokra is sok rendőrt vezényeltek át, emellett védeniük kell a migránsotthonokat, ahol a szélsőjobbosok rendszeresen gyújtogatnak. Ezek miatt kis számban maradtak rohamrendőrök a városokban, nem tudják fenntartani a közrendet, főleg ilyen helyzetekben, mikor több ezer fő gyűlik össze egy téren, és összehangolt támadást indít a nők ellen. A migránsok pontosan tudták, hogy kevés a rendőr, kipróbálták, meddig tudnak elmenni, és sajnos ezt a csatát most megnyerték – nyilatkozta Georg Spöttle, német rendőrökkel való korábbi beszélgetéseire hivatkozva.

Németország elvesztette a kontrollt saját határai felett, nem tudják követni a migránscsoportok országon belüli mozgását, ráadásul több ezer terroristagyanús személy juthatott be az ősz óta tartó migránsáradatban hamis okmányokkal – vont mérleget a biztonságpolitikai szakértő.

Kanada figyel arra, hogy a migrációval ne tolódjon el a nemek aránya

Még Kanadán kívül alapos biztonsági és egészségügyi átvilágításnak vetik alá a 25 ezer szír menekültet, akik december helyett február végéig érkezhetnek meg az amerikai országba. Családokat, nőket, gyerekeket, valamint szexuális identitásuk miatt üldözött férfiakat várnak. A felmerült biztonsági aggályok miatt egyedülálló heteroszexuális férfiakat gyakorlatilag nem fogad be az ország – írja a mandiner.hu.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »