Egymillió gyermek imádkozta a rózsafüzért

Egymillió gyermek imádkozta a rózsafüzért

Október 18-án a világ minden táján imára hívták a gyermekeket és közösségeiket, hogy a rózsafüzért imádkozva elősegítsék a világ egységét és békéjét. A világméretű kampány minden év októberében felhívás arra, hogy emlékezzünk a fatimai Szűzanya szavaira, miszerint a rózsafüzér őszinte gyermeki és bizalommal teli imádsága valóban megváltoztathatja a világot, legyőzheti a gonoszt és békét hozhat.

Ehhez a felhíváshoz csatlakozott a nagyölvedi Alapiskola és Óvoda tanintézménye, Garai Zita hitoktató kezdeményezésére. Sárai Attila helyi plébános portálunknak elmondta, hogy ötven rózsafüzért vásároltak a gyerekek részére, hogy az is be tudjon kapcsolódni a közös imába, akinek nincs a tulajdonában rózsafüzér.

(Fotó: Nagyölvedi Suliovi, Facebook)

Az imaórán a hitoktató és Attila atya ismertette a felhívást, annak jelentőségét és a rózsafüzér imádságának formáit. A gyerekek megtudták, hogy az imakampányba, melyhez az iskolájuk is csatlakozott 25 ezer gyermek kapcsolódott be Szlovákia-szerte.

A tanintézmény ismét pontosan követte azt a jelmondatot, melyet célul tűzött az oktató-nevelő munkájába: „A szavak törpék, a példák óriások.”

Október az egyház számára a rózsafüzér hónapja. Október 18-án ünnepeljük Szent Lukács evangélista ünnepét is. Ő az, aki átadta nekünk Jézus gyermekkorának történetét és a hagyomány szerint szoros kapcsolatban állt a Szűzanyával.

Hírdetés

(Fotó: Nagyölvedi Suliovi, Facebook)

A kampány ötlete 2005-ben született Venezuela fővárosában, Caracasban. Miközben több gyermek imádkozta a rózsafüzért egy kegyhelyen, a jelenlévő nők közül néhányan mélyen megtapasztalták Szűz Mária jelenlétét.

Azonnal Pio atya ígérete jutott eszükbe: „Ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, a világ megváltozik.” És pontosan erről van szó: a gyermeki ima erejében való bizalomról. Jézus így tanít minket: „Ha nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem mentek be a mennyek országába” (Mt 18,3).

(Fotó: Nagyölvedi Suliovi, Facebook)

Forrás: acninternational.org.

(Berényi Kornélia/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »