Egymillió forinttal segít Vác, miután beomlott egy székelyudvarhelyi kollégium, ahol egy diák meghalt

Egymillió forinttal segít Vác, miután beomlott egy székelyudvarhelyi kollégium, ahol egy diák meghalt

Életét vesztette egy 17 éves fiú Székelyudvarhelyen, akit a Tamási Áron Gimnázium kétszintes diákotthonának egy leomlott épületrésze temetett maga alá hétfőn. A Hargita megyei katasztrófavédelem közlése szerint a romok alól három diáklányt sikerült kimenteni, kettő közülük nincs életveszélyben, a harmadik viszont kómába került.

Vác egymillió forinttal támogatja testvérvárosát a történtek után

A tragédia után Vác ellenzéki polgármestere felvette a kapcsolatot Székelyudvarhely városvezetőjével, Gálfi Árpáddal, hogy bármiben kész segíteni az erdélyi várost. A vác.hu arról ír,

a váci önkormányzat csütörtökön utalt át egymillió forintnyi összeget a székelyudvarhelyi iskolát fenntartó alapítványnak.

Matkovich Ilona a székelyudvarhelyi polgármestert arról biztosította, hogy városa egyéb módon is kész segítséget nyújtani a bajbajutottaknak.

Hírdetés

A csatornázási munkálatokat végző cég ügyvezetőjét emberöléssel és gondatlanságból elkövetett testi sértéssel vádolják

A román média beszámolója szerint őrizetbe került a beomlott kollégiumnál csatornázási munkálatokat végző cég ügyvezetője. László Szilveszter Sándor, a Láreno-Fa Kft egyedüli tulajdonosa és ügyvezetője a nyomozók szerint személyesen utasította munkásait, hogy több mint 2 méteres mélységig ássanak le az épület fala mentén, holott a tervező a jóváhagyott projektben 1,1 méter mélységű árkot irányzott elő.

A cégvezető korábban a News.ro szerint úgy nyilatkozott: nem járt a diákotthonban, nem volt tudomása arról, hogy az épületben tanulók vannak. Az árkot egy kotrógéppel ásták, amelynek a kezelője úgy fogalmazott: amikor észrevette, hogy lehullott egy darab vakolat az épületről, már nem maradt idő riasztani senkit sem, mivel az épület fala pillanatok alatt leomlott. A Maszol.ro azt írja, az ügyvezetőt emberöléssel és gondatlanságból elkövetett testi sértéssel vádolják, továbbá előzetes letartóztatásának indítványozásával állítják a bíróság elé.

(Címlapkép: Székelyudvarhely, Tamási Áron Gimnázium – Facebook)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »