Egymillió eurót fizetett ki az FC Barcelona egy csalónak, aki Lewandovsky ügynökének adta ki magát

Egymillió eurót fizetett ki az FC Barcelona egy csalónak, aki Lewandovsky ügynökének adta ki magát

Nyitókép: SITA

Az FC Barcelona katalán futballklubot egy szélhámossal hozta össze a sors, aki a lengyel futballsztár, Robert Lewandowski ügynökének adta ki magát. Mint arról a sportowefakty.wp.pl weboldal a Cadena SER spanyol rádióra hivatkozva beszámolt, az eset két éve történt, amikor a tapasztalt csatár Katalóniába igazolt a német Bayern Münchentől.

A klubot tavalyelőtt kereste meg egy csaló, aki Pini Zahaviként mutatkozott be, miközben az e-mail címében ennek a híres játékosügynöknek a neve szerepelt, aki több sztárt, köztük Lewandowskit is képviseli. A levél az átigazolás részleteit tartalmazta, és a játékos átigazolásával kapcsolatos jutalék egy részének, egymillió eurónak a kifizetését követelte.

A barcelonai klub a pénzt elküldte a számlára, a ciprusi bank azonban gyanúsnak találta a tranzakciót, és letiltotta az utalást. Ez volt ugyanis a legelső pénzmozgás a számlán, melyet a csaló valószínűleg e célból hozott létre. Miközben semmilyen dokumentum nem állt rendelkezésre, amely igazolta volna az ekkora pénzösszeg kifizetését.

Hírdetés

Ezt követően egy személy a bankkal többször is felvette a kapcsolatot, hogy feloldja a számla zárolását. Volt, hogy fenyegetőleg is fellépett. A bank végül törölte a számlát, a Barcelona pedig visszakapta a teljes összeget.

A rendőrség nem indított eljárást az ügyben, mivel hivatalos feljelentés nem érkezett. Az újságírók megkeresték magát az igazi Zahavit is, de ő az egészről nem tudott semmit és az illető személyt sem ismerte.

A bankszámla létrehozójaként egy bizonyos Michael Gerardus Hermanust azonosítottak, aki a hollandiai Arnhemben él, és korábban feljelentést tett, hogy az iratait ellopták. A bank cáfolja ezt a verziót, állítva, hogy fiókjában hamis személyazonossággal nem lehet számlát nyitni.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »