Egymást támadták az oroszok – az ukrán hadsereg megköszönte a „valódi denácifikációt”

Egymást támadták az oroszok – az ukrán hadsereg megköszönte a „valódi denácifikációt”

Az incidens állítólag május 8-án történt, az ukrán hadsereg 97. gyalogos zászlóalja riasztotta a helyzethez.

Az ukrán hadsereg szerint az eset május 8-án történt, mikor az orosz csapatok egymást kezdték támadni termobárikus rakétákkal. Az ukrán hadsereg jelentése szerint az esetről a 97. gyalogos zászlóalj számolt be, és azt állítják, hogy az oroszok saját csapataik ellen indítottak támadást termobárikus rakétákkal. Az információkat eddig még nem erősítették meg függetlenül.

„A 97. zászlóalj vezetősége elégedettségét fejezi ki az orosz megszállók tettei miatt, akik Zaporizzsja irányában a nehéz Zantsepep lángszórót használták a saját állásaik ellen, és tulajdonképpen ukrán földről lőtték ki a náci megszállókat.” – közölték.

Hírdetés

Az ukrán hadsereg hozzátette, hogy támogatja az ilyen tetteket. Szerintük az orosz katonák szándékosan támadtak magukra, hogy ne kelljen tovább harcolniuk.

The 97th Ukrainian infantry battalion issued a thank you letter for the Russian unit which on May 8 opened friendly fire on its own positions. The Russians annihilated their positions with troops & armor with thermobaric flamethrowers TOS-1A Sunblaze in #Zaporizhzhya province. pic.twitter.com/HPc0kSBIsC

— Victor Kovalenko (@MrKovalenko) May 9, 2022

(unilad, refresher)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »