Egymást nyírják a terrorszervezetek, szerencsére csak Idlebben

Egymást nyírják a terrorszervezetek, szerencsére csak Idlebben

Terrorista szervezetek számolnak le egymással az Északnyugat-Szíriában. A Szíriai Arab Hadseregnek és szövetségeseinek köszönhetően, a török és öböl-menti arab államok által támogatott iszlamista csoportok öldöklése mára Idleb tartományra korlátozódott és nem terjedt át Európára.

Az úgynevezett “Nur Al-Din Al-Zinki” mozgalmat, ugyanazt a terrorszervezetet, amelynek tagjai egy gyereket fejeztek le Aleppoban 2016 nyarán, megtámadta a “Dzsabhat Fateh Al-Sham” néven ismert terrorszervezet, korábbi nevén “Al-Nuszra Front”, ami az ENSZ Biztonsági Tanács által terrorszervezetként van nyilvántartva.

A “Hajat Tahrir Al-Sham” koalíció (a Fateh Al-Sham vezette dzsihádisták) megnyeri az összecsapásokat és elfoglalja az “Al-Zinki” vezetési pontjait és raktárait, miközben a török támogatást élvező Al-Zinki áthelyezi a megmaradt fegyvereseit és azok hozzátartozóit Afrinba, hogy török védelem alatt maradjanak.

Nem mintha érdekelne bárkit is mindkét dzsihádista frakció sorsa, mindkettő meg fogja kapni ami jár, amikor eljött az ideje; de a véleményünk a következő:

Hírdetés

Képzeljék el mi történt volna, ha ezek a “mérsékeltek” elfoglalják egész Szíriát;

Ezek a harcok kiterjedtek volna Szíria egész területére, minden egyes városra, falura és településre; és a terrorizmus nem állt volna meg az országban, elérte volna Európa szívét is.

Akik ezt tagadják és nem látják, azokon már nem lehet segíteni, azonban akiknek megmaradt a józan eszük mostanára nagyon jól tudják, hogy ha a nyugati vezetők akaratán múlna, mára egész Európa szenvedésnek lenne kitéve.

Ha ön bármelyik nyugati országban olvassa ezeket a sorokat, emlékezzen rá hogy nem köteles egyetérteni a szíriai kormánnyal, sőt gyűlölheti a Szíriai Arab Hadsereget, de nem a saját kormánya és politikai vezetői és hadserege miatt lehet biztonságban otthonában, hanem azok miatt a nők és férfiak miatt, akik a harctéren ontották vérüket, hogy megmentsék a világot a nyugati kormányok és teremtményeik tetteitől.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »