Egymást lövik a törökbarát iszlamisták Szíriában

Egymást lövik a törökbarát iszlamisták Szíriában

Helyi beszámolók szerint többen meghaltak és sokan megsebesültek aikor tűzharc tört ki törökbarát iszlamista csoportok között Haszakah kormányzóság területén.

A szíriai SANA hírügynökség szerint az utóbbi napokban több összecsapás tört ki a Szíria egyes részeit még megszállás alatt tartó törökbarát fegyveresek között. A Haszakah kormányzóság területén lévő Ras Al-Ain térségében egy milicista meghalt és ketten megsérültek a tűzharcban.

A kormányzóság egyes részeit ellenőrzésük alatt tartó iszlamista csoportok az utóbbi napokban több helyi lakos hábába betörtek és fosztogatni kezdtek.

Hírdetés

Törökország ugyanis egy ideje már nem tudja fegyelmezni a katonai műveletei számára fedezetet biztosító fegyveres csoportokat. Korábban többször is felmerült, hogy a török hadsereg nem fizeti ki rendesen az általa felbérelt zsoldosokat. Hasonló eset történt azokkal a szíriai zsoldosokkal is akiket Törökország a Líbiában zajló harcokra bérelt fel.

Az egyre gyakrabban fosztogató milíciák miatt a helyi lakosok megpróbálnak menekülni a falvakból és olyan területekre költöznek, melyeket a Szíriai Arab Hadsereg ellenőriz.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Mayadeen)

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »