Egymást érték a Dunát a hajók – videó

Egymást érték a Dunát a hajók – videó

Szombaton hajós szezonnyitót – kirajzást – és egyben tüntetést tartottak a Duna budapesti szakaszán.

A Magyar Hajózási Országos Szövetség és a Személyhajósok Szövetsége békés megmozdulást szervezett szombaton a Duna fővárosi szakaszára, az ellen tiltakozva, hogy a főváros terve szerint az általuk jelenleg használt partszakaszon 24 kikötő helyett csak 9-et vehetnének igénybe. A Duna-parti Építési Szabályzat tervezett módosításáról április 24-én tervez szavazást a Fővárosi Közgyűlés.

Hírdetés

A Személyhajósok Szövetsége egy videóval mutatta be, milyen volt a megmozdulásban részt vevő 27 hajó a Dunán, illetve azt is, hogy miért tiltakoznak a változtatások ellen.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https://www.facebook.com/61558080184604/videos/448588007824774/&show_text=false&width=560&t=0

Remélik, hogy a DÉSZ módosítására nem bólintanak rá a döntéshozók, és szakmai egyeztetésekre kerül sor annak érdekében, hogy a partok tiszták, rendezettek legyenek, ne kevesebb, hanem több kikötő legyen Budapesten, emellett pedig a turizmus se szenvedjen kárt. Mint írták, éves szinten 4 millió embert fosztana meg a budapesti hajózás élményétől Karácsony Gergely főpolgármester.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »