Egykori kommunista besúgót támogat a Momentum

Egykori III/III-as besúgót támogat a Momentum Terézvárosban. Erről ír szombati cikkében a Magyar Nemzet. Gaár Iván az ellenzék önkormányzati képviselőjelöltjeként indul a VI. kerületben, azonban ahogy arról az MN cikke beszámolt, nem ma került először kapcsolatba a politikával, hiszen az Utólag.com szerint Gaár a rendszerváltás előtt, 1988-ban önként jelentkezett III/III-as ügynöknek…

Azzal, hogy szívesen fotózná az akkor megjelenő ellenzéki pártok politikusait. Gaár indításában a Momentum VI. kerületi polgármester-jelöltje, Soproni Tamás játszhatta a döntő szerepet, aki amiatt kényszerülhet magyarázkodásra, mivel annak ellenére, hogy a Momentum lakásokat akar „fideszesektől” visszavenni, kiderült, hogy a családja feltűnően olcsón jutott három terézvárosi ingatlanhoz a 90-es évek közepén. A három lakás jelenleg a cikk szerint akár 200-220 millió forintot is érhet.

Gaár Iván a cikk szerint Dobos Ödön fedőnéven a BM III/III–4-a. alosztálynak dolgozott és az akkori SZDSZ közelébe férkőzött fotósként. Nagy Imre újratemetésén, 1989. június 16-án a szabad demokraták csoportjával együtt vett részt a Hősök terei ravatalozáson. Feladata szerint fényképeket kellett készítenie a szónokokról, az ismertebb személyekről és az esetleges váratlan eseményekről.

Ugyanebben az évben augusztus 20-án is az SZDSZ rendezvényén dolgozott fotósként és feladata szerint a a résztvevőkről, a szónokokról, a rendezőkről, és az esetlegesen előforduló törvénysértő cselekedetek elkövetőiről kellett felvételeket készítenie.

A cikk szerint a VI. kerület polgármester-jelöltjeként induló Soproni Tamás lobbizhatta be az egykori besúgót és érhette el, hogy ellenzék közös jelöltjeként indítsák.

Az ellenzéki összefogásban szereplő Momentum ártatlannak tűnő politikai imázsával nemcsak az általuk is támogatott besúgó áll ellentétben. A párt nemrégiben arról értekezett, hogy „fideszektől” akarnak lakásokat elvenni.

Hírdetés

Ugyanakkor a Magyar Nemzet információi szerint épp Soproni Tamás családjának a tulajdonába került rendkívül kedvező áron két belvárosi ingatlan a kilencvenes években.

A Magyar Nemzet értesülései szerint 1994-ben a Terézvárosban található két Bajnok utcai – 92, illetve 72 négyzetméteres – ingatlant roppant kedvező áron vették meg a politikus szülei és az egyik nővére. Ráadásul az egyik ingatlan árát részletekben törleszthették, havonta valamivel több mint kétezer forintot kellett fizetniük. A harmadik ingatlan 1995-ben került a család érdekeltségébe.

A politikus családja igencsak jól járt a nem mindennapi adásvételekkel, hiszen a három lakás jelenleg 200-220 millió forintot érhet.

Az ingatlanügyleteket még abszurdabbá teszi az a tény, hogy a lakások egy önkormányzati rendelet révén kerülhettek Soproniék tulajdonába.

A lap megkereste Soproni Tamást az üggyel kapcsolatban, aki azonnal rágalmazásról beszélt és bírósággal fenyegetőzött.

ORIGO


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »