Egyiptom-Szomália: 1-0 Olaszországban

Egy szomáliai bevándorló életet veszítette, miután egy egyiptomi migráns késsel mellkason szúrta a római Termini-pályaudvarnál szerda korai óráiban – közölte a rendőrség.

A negyvenegy éves férfit a legnagyobb római vasútállomás előtti téren szúrták le, és majdnem azonnal életét veszítette. A szomáliai bevándorló a Termini-pályaudvarhoz közeli menhelyen élt.

A bűncselekmény nem sokkal éjfél után történt egy buszmegállóban.

Az elkövetőt egy közeli presszóban vették őrizetbe a helyszínre érkezett rendőrök. A hatóságok közlése szerint egy egyiptomi férfiról van szó, akit a térkamerák felvételei segítségével azonosítottak. A videók szerint a két férfi vitába keveredett, amelynek során az egyiptomi kést húzott elő, és társára támadt.

A Termini-pályaudvar, ahol naponta félmillió fős az utasforgalom, az olasz főváros kiemelten veszélyes zónájának számít. A belügyminisztérium adatai szerint a 2023 január és 2024 január közötti időszakban a hatóságok több mint száz razziát tartottak, és ötszáz személyt tartóztattak le. A Termini az illegális bevándorlók egyik szabadtéri szálláshelyeként ismert.

Hírdetés

A pályaudvaron 2023 januárjában egy lengyel hajléktalan egy fiatal olasz nőre támadt rá késsel, a férfit a videokamerák alapján azonosították, és több mint hét év börtönre ítélték.

2023 februárjában három észak-afrikai egy olasz férfit akart kirabolni a vasútállomáson, aki ellenállt, ezért késsel megsebesítették.

Idén január 3-án hajnalban egy 27 éves nigériai férfi rátámadt egy olasz nőre, aki a Termini-pályaudvar előtti buszmegállóban várakozott. A férfi egy szék támlájával megütötte a nőt, és eltörte a lábát. A beavatkozó rendőrökre is rátámadt, és megharapta őket.

Nem kedvezőbb a helyzet a milánói központi vasútállomáson sem, ahol május 9-én egy marokkói férfi megkéselt egy rendőrt. Egy nappal később egy rendőr lőtt vállon egy támadó egyiptomi férfit a milánói vasútállomással szomszédos téren.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »