Egyiptom hadserege a legerősebb a Közel-Keleten

Egyiptom hadserege a legerősebb a Közel-Keleten

A világ hadseregeit rangsoroló Global Fire Power oldal információi szerint jelenleg az egyiptomi hadsereg a legerősebb fegyveres erő a közel-keleti és az észak-afrikai térségben.

Az oldal felmérései alapján 2019-ben még Törökország hadereje számított a legerősebbnek a közel-keleti és észak-afrikai térségben.

Az oldal szerint az egyiptomi hadsereg a legerősebb haderő a szárazföldi, a haditengerészeti és a légierő tekintetében egyaránt, mely kiegészül különböző rakétavédelmi és egyéb eszközökkel. A tavalyi év óta Egyiptom ugyanis jelentős figyelmet fordított a hadsereg fejlesztésére.

Hírdetés

A Global Fire Power adatai szerint az egyiptomi haderő sokat erősödött nemzetközi szinten is, ugyanis az eddigi 11. helyről a 9. helyre emelkedett. Ezzel megelőzte Izrael, Törökország és Irán haderejét.

A török hadsereg ezzel szemben a korábbi 9. helyről a 13. helyre csúszott vissza. A listán a törököket követi az iráni hadsereg és az izraeli hadsereg a 18. helyre esett vissza.

Az oldal előrejelzései szerint ha az egyiptomi hadsereg ilyen ütemben fejlődik tovább a kiképzés és a haditechnika területén, akkor jövőre tovább emelkedhet a nemzetközi listán.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »