Egyikük gázszerelőnek adta ki magát, százezreket csalt ki, másikuk valóban gázszerelő, és százmilliárdokat csal ki

Egyikük gázszerelőnek adta ki magát, százezreket csalt ki, másikuk valóban gázszerelő, és százmilliárdokat csal ki

De a rendőrség természetesen csak a kisstílűvel foglalkozik, a nagypályás büntethetetlen…

Alább olvasható a Police.hu-n közzétett közlemény:

A terézvárosi rendőrök elfogták azt a férfit, aki három idős asszonyt tévesztett meg, és így több százezer forint készpénzt csalt ki tőlük.

Hírdetés

A 33 éves budapesti M. Róbert 2018. szeptember 10-én két terézvárosi lakásba ment be úgy, hogy gázszerelőnek adta ki magát, majd a készülékekben feltárt állítólagos hibákért pénzt kért. Az egyik idős asszonynak azt is mondta, hogy amit most fizetnie kell, az tartalmaz egy új gáztűzhelyet is, amit a következő nap fognak kihozni.

Egy hónappal később egy újabb idős asszonytól csalt ki pénzt. Ismét gázszerelőnek adta ki magát, majd amikor a sértett fizetni akart, kifigyelte, hogy az idős asszony hol tartja a pénzét, és azt a távozáskor magával vitte.

A bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként a terézvárosi rendőrök azonosították az elkövetőt, aki ellen 2018. október 19-én elfogatóparancsot adtak ki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói M. Róbertet végül 2018. október 20-án éjszaka egy szigetszentmiklósi lakásban fogták el.

A rendőrök a férfit előállították a VI. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették és csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. M. Róbertet az illetékes bíróság 2018. október 21-én bűnügyi felügyelet alá helyezte.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »