Egyik szemünk sír, a másik nevet – időjárási előrejelzés két megyére riasztással

Egyik szemünk sír, a másik nevet – időjárási előrejelzés két megyére riasztással

Tart még a nyárutó, hűvösek a hajnalok, melegek a délutánok, nagy a napi hőingás. A földekre már elkelne a kiadós eső, de erre még várnunk kell – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk. Elsősorban a Dunántúl nyugati, északnyugati felén lesz több gomolyfelhő, és ott alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatart. A légmozgás jobbára mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett napos idő várható.

Hírdetés

Helyenként zápor előfordulhat egy gyenge hidegfront miatt.

A változó irányú szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken néhány fokkal hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Kedden a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés várható, csak néhol fordulhat elő kisebb zápor. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

A következő napok időjárása is változatlan lesz, egészen csütörtök-péntekig, akkorra vár a jelenlegi adatok alapján hidegfrontot és utána lassú lehűlést az Országos Meteorológiai Szolgálat.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »