Egyházmegyei ifjúsági csoportvezetők találkozóját tartották a Szatmár megyei Nagyszokondon

Egyházmegyei ifjúsági csoportvezetők találkozóját tartották a Szatmár megyei Nagyszokondon

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye különböző plébániáiról érkezett huszonhat fiatal vett részt február 15–17-én a nagyszokondi közösségi házban rendezett ifjúsági csoportvezetői találkozón, hogy megerősítsék kapcsolataikat, töltekezzenek, kikapcsolódjanak és megosszák egymással gondolataikat.

A pénteki lelki délelőtt keretében – „A fát a gyümölcseiről lehet megismerni” (Lk 6,44) mottó jegyében – a fiatalok a hiteles keresztény élet mai kihívásairól és a közösség útmutató, támogató, megtartó erejéről beszélgettek. A stressz, a sokféle elvárás, a nyugtalanság és a békétlenség gyakran elbizonytalanítja, sőt megterheli a legfiatalabbak hétköznapjait is, ezért arra vágynak, hogy olyan közegben töltsenek időt, ahol elfogadásra, nyugalomra és békére találnak, ahol szükség van rájuk, ahol értékelik őket – hangzott el az ifjúsági csoportvezetők találkozóján.

A lelki program végén a résztvevők átelmélkedték Jézus keresztútjának állomásait, hogy rátekintve erőt merítsenek életük nehéz pillanatainak megéléséhez.

Szabadtéri csoportos játékok, vetélkedő, hangulatos est színesítették a programot.

Hírdetés

Az ifjúsági iroda munkatársai köszönetként szervezték meg ezt a hétvégét az önkéntes fiatalok számára azért a sok segítségért, amit az elmúlt év során nyújtottak a gyermek- és ifjúsági programok népszerűsítésében, megvalósításában.

A találkozó résztvevői megismerkedhettek azokkal az új programokkal, amelyeket a következő hónapokban hirdetnek meg a szatmári egyházmegyében, továbbá elmondhatták meglátásaikat a webes felületeken való jelenlét fontosságáról, megfelelő alkalmazásáról.

A fiatalok számára akkor válik érdekessé, fontossá egy rendezvény, ha a különböző településekről érkezők rendszeresen találkozhatnak, a közösségi élményekből barátságok szövődhetnek, és a kortársaiktól olyan megerősítő impulzusokat, bátorító szavakat kaphatnak, amelyek motiválják, lelkesítik őket.

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »