Egyházmegyei hittanversenyt rendeztek a székesfehérvári Marianum iskolában

Egyházmegyei hittanversenyt rendeztek a székesfehérvári Marianum iskolában

A testi-lelki irgalmasság szentjei: Árpád-házi Szent Erzsébet, Kalkuttai Szent Teréz és Tours-i Szent Márton élete címmel egyházmegyei hittanversenyt rendeztek Székesfehérváron Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Gimnáziumban január 25-én.

Idén is 4 kategóriában nevezhettek az egyházmegye iskolái.

A 3. és 4. évfolyamos tanulóktól tetszőleges technikával készített rajzot kértek a szervezők, amelyben a három szent életének egy-egy jelenetét ábrázolhatták.

Az elbeszélés kategóriában három téma közül választhattak az 5. és 6. évfolyamos pályázók. Kenyeret vittem a szegényeknek, Találkozásom egy koldussal és Lepratelepen jártam címmel írhattak fogalmazást.

Hírdetés

A gimnazisták videókészítés kategóriában arról fejthették ki gondolataikat, hogy mennyire aktuális és útmutató számunkra napjainkban a három szent életpéldája.

A csapatversenyre a Marianum iskolában került sor 11 intézmény részvételével. A szervező iskola tanulói minden kategóriában versenyen kívül indultak. A jó hangulatú vetélkedőn érdekes, változatos feladatok megoldásával mérhették össze tudásukat.

A verseny eredményeit ITT találják meg.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »