Egyeztetett Karácsony és a kormány: kézilabdacsarnok valószínűleg lesz, Budapest-törvény nem, az atlétikai stadion kérdéses

Egyeztetett Karácsony és a kormány: kézilabdacsarnok valószínűleg lesz, Budapest-törvény nem, az atlétikai stadion kérdéses

Karácsony Gergely főpolgármester és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közös sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy mire jutottak a kormányülésen, amire Karácsonyt is meghívták.

Karácsony szerint közös céljuk a kormánnyal Budapest fejlesztése, az első találkozás elindította a közös munkafolyamatot. A főpolgármester intézményesült együttműködést szeretne, ennek színtere a Budapesti Közfejlesztések Tanácsa lehet.

Az első kormányülés után azt gondolom, hogy lesznek viták, de látok reális lehetőséget, hogy a kormányt szövetségesként meg tudjuk nyerni a választási programom végrehajtásához

– fejezte ki reményét Karácsony, aki azt is jelezte, hogy szükség lenne egy Budapest-törvényre, de Orbán Viktor közölte, hogy nem áll a kormány szándékában ilyet benyújtani.

A tegnapi, közgyűlési döntésekről tájékoztatta a kormányt, de az atlétikai stadion ügyében időt kért. A főpolgármester szerint részleteiben meg kell ismerniük a beruházást azelőtt, hogy megfogalmazzák álláspontjukat a projektről, de az alapvető hozzáállásuk nem támogató.

Karácsony

Hírdetés

A stadion nélkül Budapest nem tudja megrendezni a vébét, Orbán Viktor azt mondta, hogy vidéki várost választhatnak helyszínnek, ha így alakul.

Karácsony a Liget-projekt kapcsán a közlekedés átszervezéséről beszélt, csökkenteni kellene az átmenő forgalmat, a Szegedi úti felüljáró megvalósításában egyetért a főváros és a kormány. A főpolgármester az egészségügy fejlesztését is felhozta a kormányülésen.

Gulyás Gergely leszögezte, hogy partnernek tekintik a főpolgármestert és működtetni fogják a projektek megvitatására a Közfejlesztések Tanácsát. Azt is hozzátette, hogy nem akarnak semmilyen beruházást a városra erőltetni, csak a főváros és az adott kerület támogatásával kezdenek fejlesztésekbe.

Gulyás jó hírnek nevezte, hogy a kispesti Bozsik-stadion építését támogatja Karácsony Gergely, valamint az új, multifunkciós kézilabdacsarnok-projektet is.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »