Egyetlen mondatban mutatjuk meg, miért nincs közszolgálati média Magyarországon

Egyetlen mondatban mutatjuk meg, miért nincs közszolgálati média Magyarországon

Az adóforintokból működő közszolgálati médiának törvény szerinti kötelessége kiegyensúlyozotttan és hitelesen tájékoztatni a lakosságot a közügyekről. Magyarországon azonban a közmédia csupán a Fidesz-KDNP kommunikációs csatornájaként funkcionál, ami nem csupán kiegyensúlyozatlan, de hazugságok sorát is közvetíti.

Egy nagyon egyszerű példával megmutatjuk, hogyan működik egy ilyen hazugság:

  • Jakab Péter jobbikos parlamenti képviselő 2011-ben hivatalos kérdést intézett a Borsod megyei fogvatartottak étkezéséről, és az intézet parancsnoka elismerte, hogy volt olyan fogvatartott, aki egy luxusétteremből kapott enni.
     
  • Azért kapott onnan enni, mert „hithű izraelita” fogvatartott csak kóser ételt akart elfogadni, ezt pedig a Dolce Vita nevű étteremből tudták beszerezni. A rab tehát folyamatosan egy étteremből kapott enni.
     
  • Jakab Péter egy lakossági fórumon kritizálta, hogy egy rabnak drága étteremből vigyenek ételt, hiszen erre még az átlagembereknek sem lenne pénzük, ilyen kiváltságokat nem kellene kapnia egy börtönben ülő embernek.
     
  • Ebből a közszolgálati média tegnap képes volt a következő címmel hírt faragni:
  • Hírdetés

    Bűnözőknek nevezte a zsidókat Jakab Péter

    Érti? Nem érti? Pont ez a lényeg.

    Ehhez hasonló hazugságok miatt a Jobbik már bőven több mint száz pert nyert meg a Fideszhez köthető sajtóorgánumokkal szemben. Ezeknél a médiumoknál bevett gyakorlat, hogy a valótlan állítások miatti pereket tudatosan elveszítik, kifizetik a sérelemdíjat, közzétesznek egy kis helyreigazítást, majd az ügyet lezártnak tekintik, és minden kezdődik elölről. A módszer pedig működik, hiszen a kormánypártok javarészt ennek köszönhetően élveznek társadalmi támogatottságot.

    Hab a tortán, hogy a kormánypárti képviselők olykor úgy tesznek, mintha már maguk sem értenék, milyen rendszert működtetnek. Miután a kormánypártok körei által felvásárolt több száz hazai sajtóterméket tömörítő Kesma (Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány) vezetője, Varga István jelentős önkritikát fogalmazott meg, és ezért rögtön kirúgták, Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető kért bocsánatot a megsértett propagandistáktól, majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta azt, hogy a fideszes újságírók morális fölényben vannak másokkal szemben.


    Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »