Egyetlen HIMARS-csapással több száz orosz katonával végezhettek az ukránok

Egyetlen HIMARS-csapással több száz orosz katonával végezhettek az ukránok

Az ukrán haderő hétfőn délután közölte, hogy több száz orosz katonával végeztek egyet csapással a Donyecki Népköztársaság területén lévő Makijivkában. Az ukránok szerint 400 katonával végeztek egy iskola épületének HIMARS rakáta-sorozatvetőkkel történő lerombolásával. A sérültek számát 300-ra saccolták. Az oroszok csak 63 áldozatot ismernek be, de valószínű, hogy a valós szám az ukránokéhoz lesz közelebb, mert az orosz háborús bloggerek valósággal őrjöngenek a hír hallatán.

A makijivkai iskola épületében főleg frissen mozgósított oroszok alakulatai tartózkodtak. Gyakorlatilag egy helyre zsúfolták be az embereket, a lőszert és a haditechnika egy részét, ami önmagában is súlyos hiba – tekintettel arra, hogy a háború kezdete óta nyilvánvaló, hogy az amerikai hírszerzési információkkal a háta mögött az ukránok igen érzékeny veszteségeket tudnak okozni. Az első hónapok kudarcai után épp ezért kezdték el az oroszok gyorsabban és gyakrabban mozgatni a parancsnoki állásaikat.

Hírdetés

A mostani esetből az orosz háborús bloggerek azt a következtetést vonták le, hogy az orosz hadvezetés továbbra sem veszi elég komolyan a háborút és alapvető hibákat követnek el sorozatosan.

Az ukránok közlése szerint az iskola épülete mellett tárolták az orosz egységek az összes katoani felszerelést is, amelyet szintén sikerült megsemmisíteni.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »