„Egyetértettünk abban, hogy növelni kell a nyugdíjakat, a gyerekpénzt és a minimálbért”

„Egyetértettünk abban, hogy növelni kell a nyugdíjakat, a gyerekpénzt és a minimálbért”

 Marius Budăi szociáldemokrata párti (PSD) képviselő szerint egyezségre jutottak a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) arról, hogy a lakosság jövedelmét – a nyugdíjakat, a gyermeknevelési pótlékot és a minimálbért – emelni kell.

A politikus a PNL, a PSD és az RMDSZ közös kormányprogramjáról szóló pártközi tárgyalásokról számolt be csütörtökön a sajtónak a parlamentben.

Hírdetés

Marius Budăi a kormányprogram munkaügyi fejezetéről tartott egyeztetéseket ‘rendkívül konstruktívnak’ nevezte. Tájékoztatása szerint a felek egyetértettek azzal az elvvel, hogy a lakosság jövedelmét növelni kell, de azt majd a pártok pénzügyi szakértői döntik el, hogy milyen mértékben növelhetők majd a nyugdíjak, a gyermeknevelési pótlék és a minimálbér. Hozzátette, hogy a PSD 11 százalékos nyugdíjemelést javasolt.

Újságírói kérdésre elmondta: pártja ragaszkodik a nyugdíjak 11 százalékos emeléséhez, amit kivitelezhetőnek tart. Emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi munkaügyi miniszter korábban 6 és 12 százalék közötti nyugdíjemelést tartott lehetségesnek.

‘Mi megindokoltuk a 11 százalékos növelésre tett javaslatunkat. Nem a szüleinket és nagyszüleinket akarjuk gazdaggá tenni, hanem úgy ahogy megvédeni a vásárlóerejüket, tekintettel az utóbbi időszak áremelkedéseire’ – magyarázta a PSD politikusa.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »