Egyetért-e a magyar kerítésépítéssel?

Ezt a kérdést tette fel a héten a francia Le Figaro online kiadása. A voksolást már lezárták, 56 ezren szavaztak, az alábbi eredménnyel. Eközben a horvát határon is megkezdődött a kerítésépítés.

56250 szavazat után

88% igen, 12% nem.

Hírdetés

A szerb határra épült kerítést egyébként megkerülik a migránsok, ezért a magyar kormány úgy döntött: a horvát és a román határon is megkezdi a kerítésépítés előkészületeit. Sőt, Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: a horvát határon már az építkezés is megkezdődött. A kerítést 41 kilométeren építik ki, és az első védvonal még a nap folyamán el is készül – mondta a miniszterelnök.

Csütörtök este Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette: Somogy és Baranya megyékben is kihirdették a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. Hozzátette: Horvátország alkalmatlan a schengeni övezethez történő csatlakozásra, az erre történő felkészülés pedig évekbe fog telni. A horvátok egyébként lezárták a szerb határukat.

A migránsok eközben már Szlovéniába is eljutottak, a hatóságok közölték, hogy nem fogják hagyni a migránsok ellenőrizetlen ki-beáramlását, és biztosítani fogják belépésük megfelelő felügyeletét. A szlovén külügyminiszter pedig egyetért Szijjártóval abban, hogy fontos a schengeni határok megvédése és aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy egyetlen nap alatt összeomlott a horvát bevándorlóellátási rendszer, és Horvátország a bevándorlók ellátása helyett továbbküldi a migránsokat Szlovéniába és Magyarországra


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »