Egyetért a Hlas és az SaS: az inflációellenes segélycsomagot gyorsan és célzottan kell folyósítani

Egyetért a Hlas és az SaS: az inflációellenes segélycsomagot gyorsan és célzottan kell folyósítani

Az ellenzék és az egyik kormánypárt egyetért abban, hogy az inflációellenes csomagot gyorsan és célirányosan kell folyósítani, de Igor Matovič (OĽANO)  pénzügyminiszter javaslata szerintük nem ilyen.

Ezt Denisa Saková (Hlas-SD) volt belügyminiszter, jelenleg besorolatlan ellenzéki képviselő és a parlament pénzügyi bizottságának kormánypárti elnöke, Marián Viskupič (SaS) állította a TA3 hírtelevízió Politikában című vasárnapi vitaműsorában.

Amennyiben a csomag nem tartalmaz majd segítséget a nyugdíjasoknak és az alacsony és  a közepes jövedelmű családoknak azt Saková képviselőtársai nem fogják megszavazni.

Mint megjegyezte: Szlovákia éveken át a csomagocskák rendszerét követte, ami nem hatékony.

Hírdetés

Egyértelműen szükség van a segítségre, de célirányosan, nehogy a közpénzek szétfolyjanak, a megemelt adók miatt a gazdaság ne menjen tönkre. Az SaS ezt a javaslatot nem tudja támogatni, mert nagyon drága és nem ott segít, ahol szükség lenne rá, másrészt csak pénzpocsékolás volna.

Viskupič szerint van értelme az adóbónusz és a gyermekgondozási támogatás növelésének, de ezt észszerűen kell tenni.

Az SaS nem támogatja az Oroszországból érkező kőolaj megadóztatását sem. Ha a javaslat második olvasatba kerül, az SaS javasolni fogja, hogy a kőolaj utáni megemelt adóból befolyó összeget más adók csökkentésére fordítsák.

Viskupič és Saková is problematikusnak nevezte, hogy egyfajta sötét koalíció van kialakulóban, mivel Igor Matovič az ellenzéki ĽSNS képviselőivel tárgyal. A két politikus tart attól, amit az ĽSNS a támogatáésért cserébe kérne.

Ami az Ukrajnába irányuló fegyverszállítmányokat illeti, egyikük sem támogatja, hogy Szlovákia vadászképeket küldjön Ukrajnának, amíg helyettük nem kap megfelelő utánpótlást.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »