Egyesült Államok: A Ku Klux Klan tüntetett és összecsapott a feketékkel

Egyesült Államok: A Ku Klux Klan tüntetett és összecsapott a feketékkel

A szélsőségesnek tartott Ku Klux Klan (KKK) és az Új Fekete Párduc Párt (NBPP) tagjai összecsaptak szombaton a Dél-karolinai Columbia városban.
Miután Dél-Karolina törvényhozói  július 10-én levetették a konföderációs zászlót a Capitoliumról a karolinai szélsőségesnek tartott fehér lakosság, akik nem szeretik az idegeneket, bevándorlókat, a fehér faj fennhatóságát hirdetik, elítélik a homoszexualitást összegyűltek az ottani Capitolium előtt.

Ezzel párhuzamosan, mintegy 400 fő jelent meg az Új Fekete Párducok feketékből álló szervezet képviseletében. Az önvédelmi szervezetet az afrikai származású színes bőrűek védelmére hozták létre. Az NBPP tagok elégették a konföderációs zászlót, amire kemény lépéssel reagált a KKK- többen megsérültek a színes bőrű tüntetők közül, illetve a rendőrség néhány főt előállított.

A KKK képviselői szerint a zászló visszavonása nem haladás. Illúzió a haladás, hiszen kezdetek óta rabszolgaság volt az Egyesült Államokban, a fehérek a kiváltságosak, szabadok, nem a feketéké Dél-Karolina, írja a LaInfo.

Hírdetés

Fotó: EFE

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »