Egyesült a parlamenten kívüli ODS és a DS

Egyesült a parlamenten kívüli ODS – Občianski demokrati Slovenska és a Demokratická strana (DS). A pártok közölték, hogy elegendő közös pontot találtak a programjaikban, így közösen folytatják tovább.

A DS megszűnik, és tagjai belépnek az ODS-be, majd a közös párt várhatóan új nevet vesz fel, és új elnökséget választ – tájékoztatta csütörtökön a TASR hírügynökséget Jaroslav Petö, az ODS titkára.

„A közös szubjektum továbbra is jobboldali, demokratikus pártként fog működni, támogatja az ország európai irányultságát és EU-, illetve NATO-tagságát. Tovább akarja bővíteni tagsági bázisát, és kiépíteni regionális struktúráit” – jelentette ki Petö.
Hozzátette, a következő közgyűlésen döntenek a párt új nevéről, amely várhatóan Demokratická strana – občianski demokrati Slovenska (DS-ODS) lesz, és megválasztják a párt testületi szerveit.

Hírdetés

Petö elmondta, a populizmus és a szélsőséges erők ellen akarnak fellépni, és konkurenciát képezni a baloldali pártokkal szemben.

„A célunk, hogy reális fejlődési perspektívát, fenntartható fejlődést, felelős szociális politikát vázoljunk fel minden aktív, felelősen gondolkodó választónak, munkavállalónak, vállalkozónak és a cégeknek” – folytatta Petö. A párt egy erős és egységes jobboldali választási blokk létrehozását is szorgalmazni fogja.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »