Egyes kormánytagok támogatják a Szputnyik vakcinát, mások viszont nem

Egyes kormánytagok támogatják a Szputnyik vakcinát, mások viszont nem

Milan Krajniak munkaügyi miniszter (Sme rodina) örülne, ha a szlovák állampolgárok választhatnának a COVID-19 elleni oltások közül, ezért szerinte van értelme Szlovákiába behozni az orosz Szputnyik V vakcinát.

Richard Sulík gazdasági miniszter (SaS) hangsúlyozta, az SaS álláspontja az,

„Támogatom, hogy minél több embernek segíthessünk, és hogy lehetőség szerint mindenki választhasson, melyik vakcinával kívánja beoltatni magát” – mondta Krajniak a szerdai kormányülés előtt.

Hírdetés

Emlékeztetett arra, hogy a járványügyi bizottság szakértői pozitívan értékelik, hogy többféle, köztük az orosz vakcinával is védekezhetünk a COVID-19-járvány ellen. Mint rámutatott: több pedagógus is jelezte az AstraZeneca vakcina oltás utáni mellékhatásait.

„Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter arról tájékoztatott bennünket, hogy sokan ezért nem akarják beadatni maguknak az AstraZeneca vakcináját, inkább a Szputnyikot” – mondta Krajniak.

Sulík megismételte pártja véleményét az orosz vakcinával kapcsolatban. Ha Szlovákiában forgalomba akarják hozni az oltóanyagot, azt előbb vagy az Európai Gyógyszerügynökségnek, vagy az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatalnak kell jóváhagynia – mondta Sulík.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »