Egyedülálló magyar találmány a kényelmesebb gépelésért

Egyedülálló magyar találmány a kényelmesebb gépelésért

Speciális billentyűzetet terveztek magyar fiatalok, mely középen bármikor szétszedhető, a két oldal pedig akár egy szék karfájára is felszerelhető.

A hagyományos billentyűzet használatakor valójában természetellenes pozícióba kényszerül kezünk, hiszen folyton mozgatnunk kell, hogy a különféle billentyűzetblokkokat elérjük.

Ez a kényelmetlenség adta az ötletet Monda Lászlónak, aki Völgyi Andrással újragondolta a számítógép billentyűzetét. Találmányuk, az „Ultimate Hacking Keyboard” egy mozdulattal két külön részre szedhető.

Az ötlet még 2007 augusztusában jött – mesélte a Kossuth Rádió Közelről című műsorában Monda László, szoftverfejlesztő. Társa a projektben Völgyi András gépészmérnök, aki a billentyűzet házát tervezte, illetve a mechanizmust, amellyel a két fél összeolvad.

Hírdetés

Az első prototípuson még nem lehetett gépelni, a második generációson már igen, de annak még nem volt műanyag háza. Jelenleg az ötödik generációs prototípusnál tartanak, és úgy látják, a hetedik-nyolcadik generáció lehet a végső termék, amely már tömegesen gyártható formában is bizonyíthat a felhasználók körében.

Teljesen osztott billentyűzet, amely fizikailag két félből áll, létezik ugyan a piacon, olyan azonban nincsen, amely összekapcsolható, vagy plusz modulokkal kiterjeszthető – számolt be Monda László. A klaviatúrájuk specialitása, hogy további kiegészítők kapcsolhatók hozzá, melyekkel például anélkül lehet vezérelni az egeret, hogy a kezünket elmozdítanánk.

A világon egyedülálló az a funkció is, hogy a billentyűzet hátulján található csavarmenetekkel a felhasználó akár a karosszékéhez is rögzítheti a billentyűzetfeleket.

(Forrás: Kossuth Rádió, Közelről)

 


Forrás:veddamagyart.info
Tovább a cikkre »