Egyedül maradt Dusev-Janics Natasa

A hétvégén utcai kajakversenyt nyert Potsdamban, s mától vb-ezüstérmes párja, Homonnai Luca nélkül folytatja a felkészülést.

Bár a hétvégén Potsdamban a németek olimpiai bajnokát, Franziska Webert legyőzve megnyerte a hagyományos városi sprintversenyt, Dusev-Janics Natasa hétvégéjét az öröm mellett kis aggodalom is övezte, hiszen kiderült, edzőpartnere és világbajnoki ezüstérmes párja, a fiatal Homonnai Luca nem folytatja vele a felkészülést.

Luca a győriek edzőjével, Kadler Viktorral tréningezik a télen, majd tavasszal az Egyesült Államokba utazik edzőtáborba, ahol Fazekas Krisztina férje, Rami Zur segíti a munkáját. Kicsit váratlanul ért a döntése, mert így egyedül maradtam, de ettől még nem esem kétségbe, mert valójában sosem voltam egyedül, mindig találtam magamnak edzőpartnereket.

Hírdetés

Dusev-Janics Natasa hétfőn még Szófiában lapátolt, kedd délelőtt azonban már Szolnokon teszi vízre a hajóját.

Nem most kezdtem a munkát, egy ideje már napi egy evezésem és egy kiegészítő edzésem van. Szófiában egy ifjúsági korú fiú kajakossal eveztem együtt, Szolnokon pedig próbálok társakat találni a munkához, például együtt edzhetnék a szolnoki lányokkal, vagy a szerb színekben szereplő Benedek Dalmával. Ez a szezonom sajnos még úgy telt el, hogy főként csak 200 méterre tudtam készülni, a műtött gerincem még nem bírta el a hosszabb távokat, a monoton munkát, ennek látta kárát példának okáért a Kovács Katival alkotott párosunk is. De most sokkal jobban vagyok, az olimpiai felkészülésnek már pozitívabb érzésekkel tudok nekifutni, jól bírom a terhelést is, így nem látom akadályát annak, hogy 200 és 500 méteren is rajthoz álljak majd a válogatókon. De hogy kivel futok majd neki a szezonnak, arra egyelőre nem tudok választ adni.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben is megjelenik. A megjelenés időpontja: 2015. 10. 06.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »