Egyedül hagyták a sürgősségin az orvosjelöltet, Facebookon kért segítséget

Egyedül hagyták a sürgősségin az orvosjelöltet, Facebookon kért segítséget

Egy zárt Facebook-csoportban kért segítséget az a soproni szakorvosjelölt, akinek felügyelet nélkül kellett ügyelnie a sürgősségin. Az esetről a 168 Óra számolt be.

„A segítségeteket szeretném kérni. Urológus szakorvosjelölt vagyok, írásbeli szakvizsga után és szóbeli előtt. A kórházunk sürgősségi osztályán fennálló humánerőforrás-hiányt más osztály és szakma rezidenseinek, szakorvosjelöltjeinek teljes(!) műszakba való bevonásával oldotta meg és kívánja a későbbiekben is megoldani. De itt még mindig nincs vége…

Nem elég, hogy teljes műszak mellett a saját osztályunk engem nem lát, illetve én sem a szakmámat, hanem éjszakai műszakban teljesen egyedül, szakmai felügyelet nélkül, (nincs műszakvezető, nincs sürgősségis orvos sem, tehát rajtam kívül zéró orvos) kell nekem, egy urológusnak az egykapus sürgősségi osztályt ellátnom.

Bármilyen konstruktív hozzászólásnak tudnék örülni. Segítségeteket előre is köszönöm”

Hírdetés

– írta az orvosjelölt az 1001 orvos hálapénz nélkül című Facebook-csoportba.

A bejegyzés alatt a többi orvos számos javaslatot adott a lánynak, és kiderült az is: az eset egyáltalán nem egyedi, sőt, bevett gyakorlat, ám az először fordult elő, hogy egy szakorvosjelölt nyilvánosan kérjen segítséget.

A lapnak Dénes Tamás, a Rezidensek és Szakorvosok Szövetségének elnöke azt mondta:

„Rendszeres probléma, hogy rezidensek nem a szakmai kompetenciájuknak megfelelő felelősségű munkakört kell, hogy ellássanak. Szinte mindenhol olyanok dolgoznak a sürgősségi osztályokon, akiknek nem lenne szabad, nincs olyan hely szinte az országban, ahol biztosítani tudnák az előírt feltételeket.” 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »