Egyébként ez még igaz is

A Mérce azt írja egyik cikkében: “A célunk a baloldali alternatíva felépítése Magyarországon.” – végülis ezzel semmi gond.

Persze az egészet eleve nevetségessé teszi a hozzá mellékelt Jámbor kép. Jámbor András kb. ugyanaz, mint az MSZP-s Komjáthi Imre, azaz szalonmarxista, aki folyton liberálisokkal áll össze, de ezt úgy leplezi, hogy mond néha pár balos mondatot, persze csak óvatosan, nehogy haverjai – akik 99 %-a liberális – nagyon megharagudjanak rá. A különbség köztük csak az, hogy Jámbor kevésbé buta, mint Komjáthi, pl. neki még nem jutott eszébe egyszemélyes forradalmat kirobbantani a Parlament épülete ellen.

Nem a kedvencem Debreczeni József, de még politikusi pályafutása előtt, valamikor 1989-ben írt egy zseniális humoros írást A reformkecske címmel. Sajnos a neten sehol se lehet megtalálni, de lényege: a káposztagazdaság csődbe megy, a szegény bircák egyre éhesebbek, de ekkor megjelenik hirtelen a gazdaság eddigi vezetőja, a Kecske, aki most éppen másképp fésüli a szőrét, mint korábban, s kijelenti a csodálkozó állatseregletnek “vége a régi Kecske áldatlan tevékenységének, most megjöttem én, a Reformkecske, s minden hamarosan fel fog virágzani, ha engem bíztok meg a gazdaság vezetésével“.

Hírdetés

Na, ez valami ilyesmi, csak még szemtelenebb. Szóval van ez az elvileg marxista Szikra Mozgalom, melynek lehet 8-10, de akár 15 tagja is – hozzájuk képest a Párbeszéd óriáspárt, mert nekik országosan 80 tagjuk van, bár abból 75 Budapes központjában él -, ha elindulnának választáson, nagy hajrázással talán meg is lenne a 0,1 %. Aztán 1 szem emberük bejut a parlamentbe, annak köszönhetően, hogy a liberálisok rá szavaztak, hisz ő volt a “közös ellenzéki” jelölt. Ebből aztán azt a mellbevágó következtetést vonja le ez az 1 darab ember, hogy ő a baloldal vezére!

Ez komoly?


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »