Egy walesi képviselő ráébredt: "ezek nem valódi menedékkérők"

Aki arra panaszkodik, hogy ingyen ételért és szállásért cserébe karszalagot kell hordania, az nem valódi menedékkérő, és nincs helye az országunkban – mondta Davis Davies walesi képviselő Cardiffban a bevándorlók karszalagjai kapcsán kialakult vitában.

A walesi képviselő nem tudja elfogadni a menedékkérők kifogásait a karszalag hordásával kapcsolatban. Legutóbbi all-inclusive nyaralása alatt ő is csak így kapott ételt egy szállodában – érvelt a politikus.

Több elszállásolt bevándorló is panaszkodott az elmúlt hetekben a karszalagokra, úgy vélik, megbélyegezték őket. Davies azt mondja: alig hitte el, hogy az ingyen szállásért és ételért cserébe bárki is akadékoskodna egy karszalag miatt.

A képviselő felháborítónak tartja, hogy a karszalagot a zsidókra kényszerített Dávid-csillag hordásához hasonlítják. Aki párhuzamot von a karszalag és a náci Németország között, az hatmillió zsidót sért meg a nácik többi áldozatával együtt – bonyolította fölöslegesen a dolgot.

Hírdetés

"Ha egy karszalagban megtett tíz perces séta a központhoz ekkora megaláztatás egy migránsnak, akkor az az ember nem valódi menedékkérő" – szögezte le. A karszalag a legegyszerűbb eszköz arra, hogy mindenki azt kapja, amire jogosult. Se többet, se kevesebbet – tette hozzá.

A karszalaggal kapcsolatban egy magyarországi élményét idézte fel, mikor egy magyarországi hotelben az all-inclusive szolgáltatást csak úgy tudta igénybe venni, ha a hotel erre a célra készített karszalagját hordta.

A képviselő 2015 nyarán utazott el családjával egy Balaton-parti hotelbe, ahol mindenki természetesnek tartotta, hogy karszalagot kell hordaniuk. Így nem kellett attól tartani, hogy bárki felsétál a strandtól, és ingyen eszik a vendégek ételéből – magyarázta el Davies.

(Daily Mail – Híradó nyomán)

Korábban írtuk: Érzékeny a vándorsáskák gyönge lelke: nem szeretik viselni a karszalagot, amivel naponta háromszor ingyen ehetnek


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »