Egy volt maffiafőnök tartja vissza Európától a migránsokat

Egy volt maffiafőnök tartja vissza Európától a migránsokat

BERLIN. Miközben Európában aranyos cikkek jelennek meg arról, hogy a „rossz idõjárás” és „a líbiai parti õrség megerõsített jelenléte” az oka, amiért a Földközi-tengeren át Európába áramlók száma erõsen csökkent, a valódi ok egészen más. Írja a Journalistenwatch nevû német online portál, amely az újságírók körmére néz, hogy valóban tényeket írnak-e. És amelyet a Merkel-féle szabad Németországban eddig még nem börtönöztek be.

Hogy most éppen ugyanakkor több tízezer Facebook-profilt töröltek e földi sajtószabadságügyi mennyországban, amiért ezek állítólag álhíreket terjesztenek az egy hónap múlva esedékes parlamenti választásokról, az szintén csak azért lett méltó említésre hír a héte, mert még létezik ott egy másik, tényközlési vágytól szintén részeg Deutsche Wirtschafts Nahcrichten nevû független német gazdasági-politikai hírportál.

Akkor most térjünk vissza a Journalistenwach.com portálon, Marilla Slominski szerzõségében megjelent íráshoz.

Aki azt írja, hogy egy volt maffiafõnök fegyveres csoportjával akadályozza meg Líbiában, hogy az afrikai migránsok az õket Európába szállítani akaró csónakokra, illetõleg hajókra szálljanak.

A csoport a fõvárostól, Tripolitól 80 kilométerre fekvõ Szabratában telepedtek le és ott egy nagy internáló tábort mûködtetnek. Abban több száz polgár, rendõr és katona teljesít szolgálatot. Feladatuk pedig pontosan az, hogy az illegális, utazni vágyókat megakadályozzák abban, hogy meginduljanak Európába. A csoport hivatalos engedéllyel, sõt líbiai pénzügyi támogatással üzemel és ez felelõs azért, hogy az elmúlt hónapban a Földközi-tengeren elõször Olaszországba eljutni akaró migránsok száma 50 százalékkal csökkent.

A források arról is beszámoltak – mégpedig a brit Reuters hírügynökségnek -, hogy az afrikai utazni szándékozókat gyakran bezárják és a már tengeren lévõ vízi jármûveket haladéktalanul visszafordítják.

Hírdetés

Júliusban az EU biztosította, hogy további 45 millió eurót fizet a líbiai parti õrségnek. Annak érdekében, hogy Olaszország migránskezelését javítani lehessen, az Európai Bizottság az országnak azonnal 35 millió eurót biztosított.

Most felmerül a kérdés, írja a cikk, hogy az EU adófizetõi pénzbõl közvetve a volt maffiafõnököt fizeti-e, hogy az „úgynevezett menekülteket” visszatartsa utazásuktól. A líbiai belügyminisztérium a portál kérdésére eddig nem válaszolt.

Róma nyomás alatt áll, hogy a bevándorlást lassítsák, illetõleg megállítsák, mivel jövõ tavasszal választások lesznek és az olasz nép egyre kevésbé áll készen arra, hogy még több bevándorlót befogadjon.

Amihez két dolgot feltétlenül hozzá kell adnia egy populista kormány értékrendjéhez közelálló populista, nacionalista, trapista, stb. lapnak. Egyrészrõl azt, hogy csupa öröm látni, amikor a maffia közkívánságot hajt végre. Másrészt pedig mi lenne a baj, ha kiderülne, a brüsszeli maffia egy olasz maffiózóval üzletel indirekt módon?

Hát nem a similis simili gaudet, azaz közkeletû magyar fordításban a simlis a simlisnek örül nevû latin bölcsesség egy örvendetes megvalósulásának vagyunk ismét a tanúi?


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »