Egy videó szerint mégis életben van a Wali nevű mesterlövész

Hetek óta látnak napvilágot információk arról, hogy az oroszok kilőtték Walit, a világ legjobbjaként hirdetett mesterlövészét – előbb azt közölte a Russia Informa, hogy Javorivban, a lengyel határ mellett likvidálták rakétákkal, mielőtt egyáltalán még elsüthette volna a puskáját, majd arról szólt a fáma, hogy 20 perccel az ostromlott Mariupolba érkezése után eliminálta egy orosz Szpecnaz különleges egység.

Ami tény: Wali egy héten át nem adott hírt magáról, és joggal hihette a világ, hogy elesett a harcokban. Hétfőn azonban a mesterlövész elküldött egy videót a CBC kanadai hírportálnak, amelyből kiderül, nagyon is él, nincs semmi baja, leszámítva azt, hogy egy kicsit meg van fázva, írja az Index.

Életben vagyok, ahogy láthatjátok is, ráadásul egy karcolás sincs rajtam. Egy hétig a fronton harcoltam, ahová nem vittem magammal a mobiltelefonomat, nehogy a cellaadatok alapján bemérjenek. Most visszatértem egy biztonságos helyre, és amikor bekapcsoltam a telefonomat, láttam, hogy több mint ezer aggódó üzenetet kaptam. Mindenesetre vicces volt, hogy már az egész világ tudott a halálomról, és én voltam az utolsó ember, aki erről tudomást szerzett…

Az egyik orosz híradás szerint Mariupolban likvidálták az orosz különleges erők.

Ez érdekes. Ugyanis sohasem jártam ebben a városban, azt sem tudom, hogy néz ki.

Hírdetés

Hozzátette:

Eddig még egyetlen oroszt sem lőttem le, egyelőre más módon segítem az ukránokat a honvédő háborújukban. Mindenesetre azt üzenem azoknak, akik a halálhíremet keltették, hogy engem nem olyan könnyű megtalálni.
Former Canadian Armed Forces sniper "Wali" says he was the last to learn of his own death in Ukraine. Spoke to him this am. He returned from battling Russian forces on the frontlines in the Kyiv region & learned about a Russian disinformation campaign declaring he was killed. pic.twitter.com/XTIbgemPGT

— Ashley Burke (@AshleyBurkeCBC) March 22, 2022


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »