Egy újabb magyar áldozat?

Egy újabb magyar áldozat?

Tegnap reggel az Országos Korrupcióellenes Ügyészség Bukarestből érkezett ügyészei házkutatást tartottak Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád András lakásán, majd a városházán, s ezt követően az elöljárót rendőri felvezetéssel és csendőri kísérettel kihallgatásra a fővárosba szállították. A polgármester saját nyilatkozata szerint az eljárást egy 2014-ben megejtett vizsgálódás nyomán született számvevőszéki feljelentésre alapozzák: a számvevőszék munkatársai nem értették meg az Európai Fejlesztési Bank és Sepsiszentgyörgy önkormányzata között köttetett szerződésben foglaltakat, és így felmerült bennük a gyanú, hogy bizonyos összegeket az illetékesek nem rendeltetésüknek megfelelően használtak fel.

Ami bennünket illet, elhisszük a polgármester által az MTI-nek sebtében elmondottakat. És nem csak azért, mert amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik, az ártatlanság vélelme is ezt követeli, de mert Antalt intelligensebbnek és tapasztaltabbnak tartjuk annál, hogy egy ilyen szarvashibát kövessen el. Nem!

Hírdetés

Hajlunk arra, hogy ebben az esetben is arról az erdélyi magyarság ellen szekus módszerekkel indított hadjáratról és megfélemlítési kampányról van szó, melynek Gyergyószentmiklós, Csíkszereda után Sepsiszentgyörgy lett a következő állomása. Hiszen az események is azonos forgatókönyv és módszertan szerint pörögnek, csupán a helyszínek és a szereplők változnak. Azonos továbbá a szándék is, mely szerint főleg a magának autonómiát követelő székelységet, valamint annak gerinces és bátor vezetőit akarják megfélemlíteni, illetve elhallgattatni.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »