Egy tűzoltó megfulladt a viharban

Németország több térségében felhőszakadással és szélviharral búcsúzott a hőség, az ítéletidőben egy ember meghalt és többen megsérültek.

A Türingia tartománybeli Rustenfeldénél férfi holttestet sodort partra egy áradó patak. A helyi rendőrség hétfő délutáni közleménye szerint az áldozat egy tűzoltó, aki valószínűleg a patakba fulladt. A térségben heves esőzés volt hétfőre virradó éjjel. A hirtelen jött nagy mennyiségű csapadék elárasztott pincéket és utakat. Rustenfeldében több házat annyira alámosott az eső, hogy bármikor összedőlhetnek – számolt be online kiadásában a Thüringer Allgemeine Zeitung című újság.

Hírdetés

A Göttingen környékén 30 településen okozott károkat és közlekedési fennakadásokat az ítéletidő, és ki kellett üríteni egy menedékkérőket befogadó szállásként használt tornacsarnokot is, mert beázott. Németország keleti részén máshol is pusztított a vihar. A hét végén a mecklenburg-elő-pomerániai Wesenbergnél egy egész erdőt letarolt egy szélörvény, a Brandenburg tartományi Alt-Schadow-ban egy kempingben lakókocsikra zuhantak a szél által kicsavart fák, a szászországi Bräunsdorfban pedig egy labdarúgó mérkőzés közönségéből 22-en könnyebben megsérültek villámcsapás miatt.

Németország nyugati részét sem kímélte a sok esőt hozó hidegfront. Észak-Rajna-Vesztfáliában például sok helyütt 8 centiméternyi eső esett, de akadt ahol 12. Száznál is többször riasztották a tűzoltókat kidőlt fák és víz alá került pincék miatt. A német meteorológiai szolgálat (DWD) előrejelzése szerint a hét közepén újabb front éri el az országot, és helyenként újra jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani. A hét végére visszatér a nyarat eddig jellemző száraz, meleg időjárás, de hőség már nem várható.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »